Skip to main content

Expoziție caritabilă, pentru educația copiilor din județ! Timp de 10 zile, timișorenii care vizitează galeria pot ajuta la crearea unui mediu de învățare mai bun!

Artista Anca Seger invită publicul la vernisajul expoziţiei sale de pictură intitulată „Reverie pe un fir de drum – arta pentru binefacere”.

Evenimentul va avea loc vineri, de la ora 18:00, la Centrul de Proiecte, la parter, pe str. Vasile Alecsandri, nr. 1.

Expoziţia are un scop filantropic, întrucât, prin vânzarea lucrărilor de artă expuse se doreşte susţinerea educației copiilor din judeţul Timiş.

Astfel, banii obţinuţi din vânzarea lucrărilor vor fi direcţionaţi, sub formă de donaţie, către programul FACEM – o comunitate pentru educație”, prin care Fundația Comunitară Timișoara și partenerii săi își propun să prevină și să reducă abandonul școlar și să facă școala mai prietenoasă pentru elevi, profesori şi părinți. 

„La Fundația Comunitară Timișoara credem în puterea oamenilor de a găsi soluții, de a găsi resurse și de a se implica în problemele comunității. Această expoziție filantropică este dovada că fiecare dintre noi putem găsi o modalitate prin care să ne implicăm în rezolvarea  problemelor din jurul nostru. Fiecare dintre noi putem să dăruim din talentul nostru, din resursele noastre, din timpul nostru pentru o cauză în care credem”, declară Daniela Chesaru, directoarea executivă a Fundaţiei Comunitare Timişoara.

Anca Seger s-a născut în România, a trăit ultimii 30 de ani în Statul New York și a revenit temporar în Timișoara, într-o călătorie de întoarcere la origini. Artista lucrează în acrylic, pastel gras și tehnică mixtă, picturile sale reflectând existența într-un spațiu nedelimitat de frontiere sau de apartenența la o anumită cultură, al experienţei general umane, izvorât din subconștientul universal şi colectiv descris atât de bine de Carl Jung. Expozițiile sale anterioare, organizate în Rochester, New York, au avut ca scop sprijinirea iniţiativelor locale de protecţie a mediului, drepturile femeilor și echitate socială.

Expoziția poate fi vizitată gratuit în perioada 12-22 iulie, după următorul program:

  • luni, marți, miercuri, vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar: 12:00 – 18:00
  • joi, în intervalul orar: 13:00 – 19:00

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.