Skip to main content

Expoziția absolvenților Facultății de Arte și Design, din cadrul UVT, amplasată în opt spații diferite ale Timișoarei!

Universitatea de Vest din Timișoara invită timișorenii să participe la deschiderea expoziției absolvenților Facultății de Arte și Design, un eveniment ce marchează o tradiție anuală a școlii de arte și design.

Expoziția va fi amplasată, în perioada 10 – 22 iulie, în opt spații diferite din Timișoara: Palatul Ștefania, MONO Art Space, Kunsthalle Bega, MX Muzeul Corneliu Miklosi, Muzeul Național de Artă Timișoara, Galeria Mansarda a Facultății de Arte și Design, UVT ArtCenter și Galeria 5.

Amplul eveniment artistic aduce în fața publicului larg o selecție de lucrări de absolvire ale studenților și masteranzilor Facultății de Arte și Design, lucrări care demonstrează vitalitatea și relevanța învățământului artistic din Timișoara.

Vor fi prezentate lucrări de grafică, pictură, sculptură, fotografie și video, conservare și restaurare, arte decorative, design grafic, de ambient și de produs și design vestimentar. Diversitatea specializărilor prezente în expoziție și varietatea abordărilor artistice fac din acest eveniment o ocazie excelentă de a înțelege complexitatea artelor și designului contemporan, dar și potențialul acestora de a contribui la dezvoltarea socio-economică și culturală a orașului.

„Universitatea de Vest din Timișoara, care aniversează în acest an opt decenii de la înființare, oferă comunității timișorene noi evenimente ale creativității, prin care sunt prezentate publicului larg ideile inovatoare și opțiunile artistice ale studenților și mentorilor care îi îndrumă. În acest context, tradiționala serie a „Expoziției absolvenților” s-a impus ca un eveniment de referință, aducând în prim plan cele mai reușite proiecte ale absolvenților Facultății de Arte și Design din UVT, prezentate publicului timișorean”, transmite rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Deschiderea și programul de vizitare a Expoziției Absolvenților 2024 se desfășoară după cum urmează:

  • Palatul Ștefania – vernisaj 10 iulie, ora 18.00 / program de vizitare: zilnic, orele 17-20.
  • MONO Art Space – vernisaj 10 iulie, ora 20.00 / program de vizitare: zilnic, orele 14-16
  • Kunsthalle Bega – vernisaj 11 iulie, ora 18.00 – sculptura / program de vizitare: marți – sâmbătă, orele 14-18.
  • MX Muzeul Corneliu Miklosi – vernisaj 11 iulie, ora 20.00 / program de vizitare: zilnic, orele 17-21.
  • Muzeul Național de Artă Timișoara – vernisaj 12 iulie, ora 16.00 / program de vizitare: miercuri – duminică, orele 13-21.
  • Galeria Mansarda – vernisaj 12 iulie, ora 18.00 / program de vizitare: zilnic, orele 17-21
  • Uvt ArtCenter – vernisaj 12 iulie, ora 20.00 / program de vizitare: luni – vineri, orele 12-20.
  • Galeria 5 – vernisaj 13 iulie, ora 20.00 / program de vizitare: zilnic, orele 18-21.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.