Skip to main content

Explozie de culoare, pe străzile Timişoarei! Nu rata un spectacol de excepţie cu muzică, dans, care alegorice şi marionete uriașe, pus în scenă de studenţii de la UVT

Începând din acest weekent, studenții Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara vor anima străzile Timișoarei, prin spectacole de excepție, un melanj de teatru, muzică și dans, învelite într-o explozie de culoare.

Este vorba despre cel mai recent dintre proiectele atipice „Moștenirea – Paradă stradalǎ”, care are o puternică amprentă vizuală și muzicală, pe care actorul și regizorul Mihai Mălaimare le realizează la Facultatea de Muzică și Teatru din Universitatea de Vest din Timișoara.

Ideea paradei stradale a apărut după succesul spectacolelor desfășurate cu statuile vivante, prezentate la Timișoara și Sibiu de studenții Facultății de Muzică și Teatru din UVT, coordonați de Mihai Mălaimare.

Parada stradală este un spectacol complex, întrucât necesitǎ mijloace de expresie formidabile, dar totodată, acest proiect reprezintă o șansă de inițiere în lumea teatrului, pentru studenții aflați la primii pași în meserie.

Pentru elaborarea proiectului, alături de creatorul spectacolului, Mihai Mălaimare, s-au aflat JTI, Fundația Masca și Gilda Lazǎr, oferind publicului un spectacol cu costume, care alegorice, marionete uriașe, o recuzitǎ extravagantǎ care arată arăta lumii că actorii sunt ființe, nu doar talentate, ci și inteligente și cu un simț puternic al cercetǎrii.

Producția este prezentată într-o serie de spectacole, primul dintre acestea fiind programat sâmbătă, 11 mai, în Piața Unirii din Timișoara, începând de la ora 18:00.

Întregul calendar al spectacolelor cuprinde următoarele etape:

-Premiera: Sâmbǎtǎ, 11 Mai, ora 18:00, Piața Unirii, Timișoara;

-Duminicǎ, 12 Mai, ora 16:00 și ora 18:00, Piața Unirii, Timișoara;

-Marți, 14 Mai, ora 11:00, C. S. E. I. „P. Popescu Neveanu”, Timișoara;

-Joi, 16 Mai, ora 11:00, Centrul de zi „Podul Lung”, Timișoara;

-Vineri, 17 Mai, ora 18:00, Lugoj;

-Vineri, 24 Mai, ora 16:00, Piața Victoriei, Timișoara;

-Luni, 27 Mai, ora 18:00, Piața Traian, Timișoara;

-Joi, 06 Iunie, ora 18:00, Cenad;

-În perioada 27-30 Iunie, spectacole prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

În cadrul proiectului au muncit cu sârg artiști talentați, îndrumați de o scenaristă inspiratǎ, Dana Anca Florea, o scenografă valoroasă, Anca Albani, un compozitor formidabil, Rǎzvan Diaconu, o coregrafă extrem de pricepută și cu mână de fier, Mirela Simniceanu, o profesionistă a machiajului, Mirela Vescan, dar și profesorii facultǎții, Laura Avarvari, Lavinia Muzicas, Gabriel Muzicaș, Violeta Zonte și Patricia Nedelea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.