EXCLUSIV: Puciștii din PMP Timiș rup tăcerea! Care este adevărul despre debarcarea Roxanei Iliescu?

| Sursa de Vest | | 2 Comentarii

La aproape două săptămâni de la puciul din PMP Timiș, mai mulți membri ai filialei s-au hotărât să rupă tăcerea.

De teama repercusiunilor, aceștia nu vor să își dezvăluie identitatea, însă povestesc pas cu pas, cum ajuns Radu Șumălan să preia conducerea PMP Timiș.

„A fost un complot pus la cale de Dorin Cândea, Radu Șumălan, Sorin Cociobea, Marius Dugulescu și Cornel Sămărtinean. Ei ne-au lucrat pe toți, ne-au folosit, ne-au manipulat să semnăm acea hârtie cu care s-au dus la București și au cerut schimbarea doamnei Roxana Iliescu”, spune unul dintre PMP-iștii care au contribuit la debarcarea Roxanei Iliescu.

Complotul a fost pus la cale prin cafenele, povestește un alt pucist, care acum regretă cele întâmplate. După ce lucrurile au fost stabilite, a avut loc o ședință la partid, în cadrul căreia inițiatorii acțiunii și-au pus planul în aplicare.

“Ne-am adunat toți cei din CEJ, ne-au pus să semnăm că suntem de acord cu schimbarea doamnei Roxana, după care i-au pus și pe ceilalți să semneze, pentru că la ședință fuseseră invitați și consilieri locali, viceprimari… La acea ședință, Dorin Cândea a făcut tot posibilul să o determine pe doamna Iliescu să plece, pentru a putea să discute debarcarea ei. A jignit-o, a făcut-o în toate felurile… așa că doamna președinte s-a ridicat și a plecat”, povestește unul dintre membrii conducerii PMP Timiș.

Care a fost motivul acestui joc subteran în care au fost atrași chiar și oameni fideli Roxanei Iliescu? Setea de putere și goana după funcții, după cum spune un viceprimar PMP:

“Toți țipau că trebuie schimbată Roxana, pentru că nu a negociat bine cu PSD și nu a obținut funcții în instituțiile deconcentrate. Cel mai supărat era Marius Dugulescu, care și-a dorit postul de county manager. Spunea că el a vorbit cu Sorin Grindeanu, și acesta i-a promis postul, dar Roxana nu a știut să negocieze, de aceea nu a mai primit funcția. La fel de revoltat era și Dorin Cândea care vrea să fie director la RAR și Sorin Cociobea care vrea și el o funcție de conducere… Toți vor funcții, iar noi suntem… vai ș-amar. Nu avem bani de curent și de gunoi la sediu (…) La un moment dat, Cândea spus: <<Grindeanu este premier datorită nouă, că i-am dat două ouă de aur. Fără noi nu ajungea președinte al CJT, iar Dragnea îl zbura din partid. Și noi ce facem acum? Ne mulțumim cu niște firmituri?!>>”

Tensiunile din partid nu s-au încheiat însă odată cu debarcarea Roxanei Iliescu, pentru că noii lideri ai filialei pregătesc acum încă o lovitură, iar Radu Șumălan are zilele numărate în funcția de președinte.

“Chiar a doua zi după ce a fost numit domnul Șumălan, Dorin(Dorin Cândea – n.a.) cu gașca lui a început demersurile pentru schimbarea lui. Ideea era ca președinția să fie preluată de domnul Cornel Sămărtinean, doar că președintele Băsescu nu a părut încântat. A făcut o grimasă când a auzit de domnul deputat. Atunci a sărit Dorin Cândea și a spus că propunerea noastră este domnul profesor Radu Șumălan”, spune un alt PMP-ist.

Cu alte cuvinte, Șumălan a fost soluția de avarie, iar acum și-a luat rolul în serios și amenință public, că cei care nu respectă deciziile interne, vor fi sancționați. Asta după ce, tot public, a mințit în repetate rânduri, că Roxana Iliescu și-a dat demisia de bunăvoie.

Pe de altă parte, noul președinte al PMP Timiș are o poziție ingrată. Asta deoarece conducerea națională a partidului îi cere să se debaraseze de cei care l-au ajutat să preia filiala.

“Domnul Traian Băsescu nu știe că domnul Șumălan este omul lui Dorin Cândea și l-a sunat zilele acestea și i-a spus să se țină departe de Cândea și Cociobea și să nu cumva să îi bage în noul CEJ”, spune un apropiat al lui Radu Șumălan.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Comentarii (2)

  • Partid de kko exact precum Basaul Traian, seful lui. Roxana parea o femeie promitatoare in politica. Pai vine Bucurestiul si il pune pe infractorul Candea sef, cu carpa lui, Sumalan Radu si hotul de la Aeroportul Timisoara, Sanmartinean? Rusine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Zone verzi, spații de ralaxare, terase dar și spectacole pentru copii, teatru și muzică! Zona Sinaia din Timișoara se transformă total!

Piața Mocioni din zona Sinaia își va schimba complet înfățișarea. Municipalitatea lucrează la un proiect de regenerare urbană a zonei.

Presiune scăzută la apă, într-o localitate din județ, în primele zile ale săptămânii viitoare!

Pe 5 și 6 decembrie, între orele 9-14 se vor efectua spălări ale rețelei de distribuție din Lovrin. Pe durata lucrărilor presiunea apei va fi scăzută.

Revoltă printre pieţarii din Timișoara! Majorarea chiriilor şi noile taxe îi scot în stradă

Piețarii din Timișoara se pregătesc de proteste, după ce conducerea societății SC Piețe SA a anunțat majorarea chiriilor cu 20%, începând de anul viitor.

Tragedie pe şosea! Un om a murit, iar alţi 3 au fost grav răniţi, în această dimineaţă

Mai multe echipaje de medici, pompieri şi poliţişti au intervenit în această dimineaţă, la un accident rutier grav, în care au fost implicate o maşină şi o autoplatformă.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.