Skip to main content

Exclusiv: Ilegalităţile de la SC Pieţe, în atenţia Curţii de Conturi! Fostul director cere verificarea contractelor cu Primăria

Scandalurile de la societatea care administrează pieţele din Timişoara par fără sfârşit, iar acum lucrurile iau o nouă turnură.

Fostul director, Liviu Cocean, spune că prelungirea concesionării pieţelor din oraş de către Primărie, către societatea care le administrează, s-a făcut ilegal.

CITEŞTE ŞI: Încă 29 de kilometri din rețeaua de termoficare intră în reabilitare! A fost semnat contractul de proiectare

Tocmai de aceea a sesizat Curtea de Conturi care urmează să verifice toate contractele încheiate în ultima perioadă, după care se va stabili valoarea prejudiciului.

“Eu merg la ţintă, iar ţinta a fost astăzi Curtea de Conturi(…) Ei nu au făcut un proces verbal de predare-primire a bunurilor de retur, nu au făcut un inventar special pentru asta (…) Au păcălit consilierii locali ca să voteze şi, legat de primul act adiţional care s-a făcut, USR, după cum mi-a spus domnul Ambruş, ştia că au greşit şi că au făcut ceva ilegal. De aceea se chinuie să îndrepte lucrurile”, a declarat Liviu Cocean, în exclusivitate, la Sursa de Vest fără Filtru.

Este vorba despre contractele de concesiune a pieţelor, care au expirat în luna noiembrie 2021.

În loc să încheie noi contracte, Primăria Timişoara a recurs la tot felul de acte adiţionale şi contracte de delegare a serviciilor, care nu au fundament legal.

“Au stabilit şi redevenţa în mod discreţionar. Ne-am obişnuit, la această administraţie să nu fie interesată de patrimoniul pe care îl are, pentru că ei aşa acţionează. Probabil că au considerat că au primit de la cetăţeni şi oraşul”, a mai spus Cocean.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.