Skip to main content

Excelența în afaceri, premiată de Camera de Comerț!

Camera de Comerţ Timiş organizează cea de-a 24-a ediție a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș pentru 2016. 

Eveniment devenit unul de referinţă în vestul României și va avea loc în data de 27 octombrie.  

Topurile județene sunt organizate de către camerele de comerț teritoriale, pe baza unei metodologii unice și unitare la nivel național. Condițiile de eligibilitate sunt stabilite conform legii. În top sunt admise entitățile care sunt comercianți și îndeplinesc simultan câteva condiții cu privire la datele de bilanț: profit din exploatare pozitivă și cifră de afaceri de minim 100.000 de lei în cazul microîntreprinderilor și minim 250.000 de lei, în cazul celorlalte entități.

CITEȘTE ȘI: Țeapa luată de un bătrân de 80 de ani, după ce a invitat două “tinerele” la el acasă

Topurile judeţene sunt structurate pe 7 domenii de activitate (Cercetare-Dezvoltare și High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcții; Servicii; Comerț; Turism), 251 grupe (conform codului CAEN) și 5 clase de mărime. Clasamentul judeţean conţine primele 10 firme pentru fiecare domeniu, grupă de activitate şi clasă de mărime a întreprinderii, determinate prin ordonarea descrescătoare a punctajului. Firmele membre ale CCIAT cu cotizația la zi primesc o bonificație de 10% din punctajul total.  

20171019 131137 1

Clasamentul Topului Firmelor din Județul Timiș pentru anul 2016 reunește  8.510 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 28.764 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, vor fi evidenţiate 1.767 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, structurate pe domenii, grupe de activitate şi clase de mărime. Totodată, 110 firme clasate pe primele trei locuri în ultimii șapte ani, vor fi distinse cu Trofeul de Excelenţă. 

Aflat la cea de-a 9-a ediţie, Topul Instituţiilor de Învăţământ Superior consfinţeşte locul pe care universităţile de stat timișene le deţin în elita învăţământului academic românesc. Dacă ediția de anul trecut a stat sub semnul „Timișoara, capitală culturală europeană”, ediția prezentă stă sub semnul „Timișoara, orașul premierelor”, căci realizările Timișoarei care au pus-o pe harta lumii, și-au pus amprenta și asupra Camerei de Comerț din Timiș, marcându-i destinul dar și viitorul. În acest context, CCIAT lansează volumul „CCIA Timiș, sub semnul premierelor”, ediție personalizată a cărții „101 premiere naționale, europene, mondiale timișorene” scrisă de Ioan Hațegan, care va fi oferită firmelor distinse cu Trofeul de Excelență. 

Topul firmelor anul acesta va fi sub semnul premierelor, de ce spunem asta, pentru că anul acesta pe lângă faptul că o să lansăm volumul dedicat Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, vom avea și alte premiere. Vom avea trofee valoroase, anul acesta din cristal, iar coperta catalogului Topului Firmelor este o parte din lucrarea Origini a doamnei Lelia Floare Brînda, și diplomele de asemenea. În plus avem 11 premii speciale care n-au fost în ceilalți ani”, spune Florica Chiriță, directorul CCIAT.

20171019 124731 1

Sub același semn al premierelor, CCIA Timiș acordă premii speciale, pentru realizări de excepție și mai multe firme din Timiș vor primi Trofee de Excelență în Afaceri. Aflat la cea de-a treia ediție, Trofeul de Excelență pentru Cultură va fi atribuit Teatrului Național „Mihai Eminescu” Timișoara, un teatru emergent, profund racordat la public și asumat în spațiul civic și social al orașului.

Premieră în istoria CCIAT, se va acorda Trofeul de Excelență pentru Sport. Acesta va fi acordat Clubului de Rugby TIMIȘOARA SARACENS, câștigător al Trofeului Național Superliga CEC BANK 2016/2017, pentru palmaresul impresionant, pentru titlurile și trofeele câștigate în competiţiile interne şi internaţionale.

În semn de apreciere a investirii în Timișoara, anul acesta, a Consulului General al Serbiei și a Consulului Germaniei cât și a deschiderii la Timișoara a Consulatului Onorific al Macedoniei și Consulatului Onorific al Mexicului, pentru a-i prezenta pe diplomații recent investiți comunității de business.

Un premiu special, „Ștafeta generațiilor – Cheia succesului”, va fi înmânat unei binecunoscute firme care aniversează 25 de ani de existență pe piața timișeană, timp în care a creat câteva branduri de mare succes.  

Premiile vor fi înmânate de conducerea CCIAT, oficiali ai administrației publice locale și regionale, reprezentanți ai corpului diplomatic, personalități ale mediului universitar, oameni de artă și cultură. 

CITEȘTE ȘI: Prăpăd, în apropierea gării! Trei bărbaţi au devastat calea ferată

Topul Firmelor reunește anual peste 800 de participanţi, reprezentanţi de marcă ai mediului de afaceri, administrația publică, instituții și servicii deconcentrate din teritoriu, magistrați, oficiali ai misiunilor diplomatice în România, universități, instituţii de cultură, asociaţii de afaceri, camere de comerț din țară și străinătate, colaboratori şi parteneri ai CCIA Timiş. 

Participanţii la Topul Firmelor din Județul Timiș se vor bucura de momente artistice de excepţie. Invitat special în concert extraordinar: Mircea BANICIU și PASĂREA COLIBRI. Intermezzo-uri oferite de Corul Operei Române Timișoara, Clubul de dans sportiv Magnum și Mădălin LUCA, un “altfel” de naist.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.