Skip to main content

EUROSFAT, cel mai mare forum de afaceri europene din România, ajunge anul acesta în premieră la Timișoara, la UVT!

EUROSFAT, cel mai mare forum de afaceri europene din România, ajunge anul acesta în perioada 13-14 octombrie, la Universitatea de Vest din Timișoara.

În cadrul acestui eveniment, pentru prima dată de când a preluat șefia Agenției Europene pentru Muncă, diplomatul Cosmin Boiangiu va fi prezent pe teritoriul României pentru o dezbatere despre viitorul muncii.

De asemenea, jurnaliști din Ucraina vor desfășura în cadrul Forumului EUROSFAT workshopuri de combatere a dezinformării cu studenții timișoreni. Pe lângă acestea, vor avea loc și dialoguri cu europarlamentari români, prin care participanții vor avea ocazia să afle mai multe despre ajutorul oferit de UE Ucrainei, despre sancțiunile în curs adresate Rusiei, precum și despre modul în care România ar putea juca un rol în reconstrucția Ucrainei.

De asemenea, vor fi abordate și provocările studenților în acest An European al Competențelor, participanții având ocazia să-și dezvolte competențele printr-o simulare de negocieri.

Sesiunile din programul Forumului EUROSFAT la Timișoara sunt următoarele:

Vineri, 13 octombrie 2023:

  • Anul European al Competențelor – Cum răspundem nevoilor pieței muncii?
  • Workshop: Atelier de negociere. Cum funcționează instituțiile europene?
  • Cum combatem dezinformarea? Tips and tricks

Sâmbăta, 14 octombrie 2023:

  • Cunoaște-ți decidentul!
  • Storytelling cu jurnaliști ucraineni: Dialog în vreme de război

Forumul EUROSFAT este un eveniment marcant, dedicat facilitării unui dialog constructiv pe probleme europene cheie, reunind oficiali de nivel înalt din Parlamentul European, Comisia Europeană, Consiliul European, precum și Consiliul Europei.

Forumul vizează realizarea unei dezbateri constructive cu reprezentanții societății civile din România, experți, cadre universitare și cetățeni. În fiecare an, forumul are, de asemenea, privilegiul de a primi patronajul Comisiei Europene, al Parlamentului European și al Consiliului UE.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.