Skip to main content

EUROSFAT, cel mai mare forum de afaceri europene din România, ajunge anul acesta în premieră la Timișoara, la UVT!

EUROSFAT, cel mai mare forum de afaceri europene din România, ajunge anul acesta în perioada 13-14 octombrie, la Universitatea de Vest din Timișoara.

În cadrul acestui eveniment, pentru prima dată de când a preluat șefia Agenției Europene pentru Muncă, diplomatul Cosmin Boiangiu va fi prezent pe teritoriul României pentru o dezbatere despre viitorul muncii.

De asemenea, jurnaliști din Ucraina vor desfășura în cadrul Forumului EUROSFAT workshopuri de combatere a dezinformării cu studenții timișoreni. Pe lângă acestea, vor avea loc și dialoguri cu europarlamentari români, prin care participanții vor avea ocazia să afle mai multe despre ajutorul oferit de UE Ucrainei, despre sancțiunile în curs adresate Rusiei, precum și despre modul în care România ar putea juca un rol în reconstrucția Ucrainei.

De asemenea, vor fi abordate și provocările studenților în acest An European al Competențelor, participanții având ocazia să-și dezvolte competențele printr-o simulare de negocieri.

Sesiunile din programul Forumului EUROSFAT la Timișoara sunt următoarele:

Vineri, 13 octombrie 2023:

  • Anul European al Competențelor – Cum răspundem nevoilor pieței muncii?
  • Workshop: Atelier de negociere. Cum funcționează instituțiile europene?
  • Cum combatem dezinformarea? Tips and tricks

Sâmbăta, 14 octombrie 2023:

  • Cunoaște-ți decidentul!
  • Storytelling cu jurnaliști ucraineni: Dialog în vreme de război

Forumul EUROSFAT este un eveniment marcant, dedicat facilitării unui dialog constructiv pe probleme europene cheie, reunind oficiali de nivel înalt din Parlamentul European, Comisia Europeană, Consiliul European, precum și Consiliul Europei.

Forumul vizează realizarea unei dezbateri constructive cu reprezentanții societății civile din România, experți, cadre universitare și cetățeni. În fiecare an, forumul are, de asemenea, privilegiul de a primi patronajul Comisiei Europene, al Parlamentului European și al Consiliului UE.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.