Skip to main content

Este oficial! Transport public gratuit şi mai multe mijloace de transport în comun, în weekendul în care se încheie TM 2023

„Timișoara 2023 la nesfârșit”, evenimentul de închidere a Capitalei Europene a Culturii, pregătește un line-up de artiști internaționali și naționali, printre care Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, EMAA și José González.

Organizatorii se aşteaptă la un public numeros şi, pentru evitarea unor blocaje în trafic, autorităţile locale au decis să acorde gratuitate pe mijloacele de transport în comun.

De asemenea, programul de circulaţie a tramvaielor, autobuzelor şi troleibuzelor va fi prelungit, iar pe anumite trasee va fi suplimentat numărul vehiculelor.

CITEŞTE ŞI: De la turneele anului, la Cupa României! Timișoara își înscrie numele în istoria padelului românesc

Astfel, în acest weekend, programul de circulație se va prelungi cu 1 cursă suplimentară după ora 00:00, pentru următoarele mijloace de transport în comun:

Tramvaiele 1, 2, 9

Troleibuzele 11, 14, 15, 16, 18

Autobuzele 33, 40, E1, E2, E3, E7

„Primăria Municipiului Timișoara vine în sprijinul celor care doresc să ia parte la evenimentele din oraș cu o serie de facilități la transportul în comun. Consiliul Local Timișoara a aprobat astăzi proiectul prin care se acordă gratuitate pe toate liniile de tramvai, autobuz și troleibuz, în perioada 8.12.2023 – 10.12.2023. De asemenea, sunt suplimentate liniile de transport în comun și se prelungește programul de circulație. Mai mult, sâmbătă, 9.12.2023, liniile menționate vor fi suplimentate cu o unitate, tocmai pentru a face față numărului mare de călători”, transmite Primăria Timişoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.