Skip to main content

Este oficial! Alin Nica pleacă din PNL! Mâine va face anunţul, alături de Ludovic Orban

După zile întregi de incertiduni, privind viitorul lui politic, preşedintele demis al PNL Timiş, Alin Nica, a ajuns la o înţelegere cu conducerea partidului Forţa Dreptei.

Mâine, el va face oficial, pasul spre partidul Forţa Dreptei, al cărui lder este Ludovic Orban.

Cei doi vor susţine mâine, o conferinţă de presă comună şi, cel mai probabil, Nica va candida pentru un nou mandat la CJT, din partea Alianţei Dreptei Unite, din care face parte şi USR şi PMP.

De altfel, şi preşedintele USR Timiş a avut discuţii cu Alin Nica, despre formarea tandemului Fritz-Nica, pentru CJT şi Primăria Timişoara.

“În ciuda diferenţelor pe care le-am avut în trecut, suntem amândoi îngrijoraţi de această încercare a PNL-PSD, de a pune mâna pe toată puterea în stat. Amândoi cred că putem să acţionăm politic, într-o direcţie în care Timişoara şi Timişul să se opună aceste încercări de refacere a FSN. Cum se va întâmpla acest lucru şi în ce formă, nu am discutat încă. Acestea sunt lucruri care se vor clarifica în zilele următoare. Nu am început un proces formal de negocieri, dar suntem amândoi îngrijoraţi, vedem un pericol pentru Timişoara şi pentru Timiş, de aceea eu iau foarte în serios această situaţie”, a declarat Dominic Fritz, preşedintele USR Timiş.

În urmă cu o săptămână, USR Timiş şi-a anunţat propunerea de candidat la Consiliul Judeţean Timiş, în persoana deputatului Nicu Fălcoi.

Întrebat de Sursa de Vest dacă este de acord să renunţe la această nominalizare în favoarea lui Alin Nica, Fritz a spus că, dat fiind faptul că USR face parte dintr-o alianţă, va cântări orice variantă, alături de partenerii politici.

Alin Nica a fost demis de la conducerea PNL Timiş, după ce a criticat alianţa cu PSD şi desemnarea lui Alfred Simonis, drept candidat la fotoliul de preşedinte al CJT.

În prezent, el este simplu membru în organizaţia judeţeană a PNL.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.