Elevul excepțional din Timișoara, calificat în finala internațională a unui important concurs, în culmea fericirii! S-au strâns bani și poate pleca la Londra

S-au găsit oameni care să încurajeze performanța!

Elevul Radu Suciu de la Liceul Moisil poate pleca liniștit la Londra. S-au găsit bani pentru însoțitorul lui, iar acum adolescentul poate participa la finala celei mai importante competiții de Public Speaking destinată elevilor. 

CITEȘTE ȘI: Elev excepțional! A ajuns în finala internațională a unui concurs, dar are nevoie de ajutorul nostru

Calificarea elevului la faza finală a celei mai importante competiții de Public Speaking este motiv de mândrie atât pentru județul Timiș, cât și pentru întreaga Românie. Cu toate acestea, participarea băiatului la competiție a fost pusă în pericol de probleme financiare, căci deși la concurs cheltuielile băiatului erau acoperite de organizatori, acesta nu putea pleca din țară neînsoțit.

E.S.U. acoperă cheltuielile cu transportul, cazarea şi masa elevului calificat. Dar el este minor, deci nu poate părăsi ţara neînsoţit. Din păcate, începând de anul acesta, nici Ministerul Educaţiei, nici Inspectoratul Şcolar Judeţean nu mai acoperă costurile aferente însoţitorului, această sarcină revenind școlilor de care aparţine elevul. Discuţiile cu cei de la ESU ne-au dat de înţeles ca suma necesară pentru cheltuielile însoţitorului ar fi de 600-700 de lire”, au transmis cei de la ISJ Timiș, care au cerut ajutor persoanelor dornice să încurajeze performanța.

CITEȘTE ȘI: Timișoara, gazda Olimpiadei Naţionale de Muzică după 24 de ani!

În doar câteva ore telefoanele au început să sune și s-au găsit cele 700 de lire necesare acoperirii cheltuielilor însoțitorului elevului. Astfel, în perioada 8-16 Mai 2017 acesta se va afla la Londra, încercând să aducă titlul internațional la Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.