Elevii de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a intră în febra examenelor! Începe evaluarea națională

Peste 15.000 de elevi din Timiș vor intra în febra examenelor în perioada următoare.

Elevii de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține evaluarea națională, pentru a vedea care este gradul lor de pregătire.

Primii care vor fi evaluați sunt micuții de clasa a II-a. Aceștia vor susține prima probă în data de 10 aprilie, la limba și literatura română. În aceeași zi vor susține testarea și elevii care aparațin minorităților, la limba maternă. Aceste probe sunt scrise. O zi mai târziu, în data de 11 aprilie elevii vor da proba la citire, tot la limba română și maternă. Miercuri, 12 aprilie, micuții vor susține proba scrisă la matematică, iar în data de 13 aprilie elevii care aparțin minorităților naționale vor susține proba la limba română, scris și citit. La nivelul județului Timiș sunt 6.106 elevi, mai mulți decât anul trecut, când la această evaluare au fost înscriși 5.777.

Elevii de clasa a IV-a vor fi evaluați la începutul lunii mai. În 3 mai aceștia vor susține testarea la limba română, o zi mai târziu vor fi evaluați la matematică, iar la limba maternă aceștia vor susține examenul în data de 5 mai. 4.543 de elevi vor fi evaluați.

Tot în luna mai vor fi testați și elevii de clasa a VI-a. În data de 10 vor susține examenul la limbă și comunicare, iar în data de 11 la matematică și științe ale naturii. Aici sunt înscrisși 5.942 de elevi.

Aceste testări naționale au drept scop evaluarea elevilor din ciclul primar și gimnazial pentru a vedea stadiul cunoștințelor dobândite în anii de studiu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a primit aviz favorabil din partea Comisiei de circulație pentru închiderea traficului rutier pe strada Mircea Hoinic.

FOTO Sute de agenţi economici, la seminarul de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedura Fiscală, organizat de CCIAT

Seminar de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, organizat de CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.