Elev excepțional! A ajuns în finala internațională a unui concurs, dar are nevoie de ajutorul nostru

Este elev în clasa XI și ne reprezintă cu mândrie în toată lumea. Radu Suciu va participa, la Londra, la cea mai importantă competiție de Public Speaking destinată elevilor. 

Radu studiază la Liceului Teoretic Grigore Moisil Timişoara și s-a remarcat la concursul organizat în fiecare an de The English Speaking  Union, după ce a obţinut Premiul I la faza naţională, reușind astfel să se califice la faza internaţională a competiției.

Elevul Radu Suciu are o bogată activitate atât în ceea ce priveşte Public Speaking, participând de 5 ani la acest concurs, cât şi în cadrul cluburilor de dezbatere, făcând parte din lotul naţional care va reprezenta România la campionatele mondiale din Bali 2017, el câştigând numeroase premii întâi atât la individual cât şi la echipe la diverse concursuri naţionale şi internaţionale”, spune Ramona Suciu inspector limba engleză, în cadrul ISJ Timiș.

Calificarea elevului la faza finală a celei mai importante competiții de Public Speaking este motiv de mândrie atât pentru județul Timiș, cât și pentru întreaga Românie. Cu toate acestea, participarea băiatului la competiție este periclitată de probleme financiare.

E.S.U. acoperă cheltuielile cu transportul, cazarea şi masa elevului calificat. Dar el este minor, deci nu poate părăsi ţara neînsoţit. Din păcate, începând de anul acesta, nici Ministerul Educaţiei, nici Inspectoratul Şcolar Judeţean nu mai acoperă costurile aferente însoţitorului, această sarcină revenind școlilor de care aparţine elevul. Discuţiile cu cei de la ESU ne-au dat de înţeles ca suma necesară pentru cheltuielile însoţitorului ar fi de 600-700 de lire”, mai transmit cei de la ISJ Timiș, care caută ajutor în persoanele care vor să încurajeze performanța.

Faza internaţională a concursului se va desfăşura la Londra in perioada 8-16 Mai 2017.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Tun imobiliar, marca USR! Primarul din Dumbrăviţa vrea să plătească un preţ umflat de 10 ori, pentru un teren

Comuna Dumbrăviţa este raiul celor care vor să se îmbogăţească peste noapte, iar Primăria condusă de USR-istul Horia Bugarin îi ajută, prejudiciind bugetul local.

Eveniment de amploare organizat de CCIA Timiș: Adunarea Generală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a găzduit cel mai important eveniment al anului din domeniul economic și anume Adunarea Generală Anuală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.