Skip to main content

Efectele ploilor din ultimele 24 de ore, în vestul țării! Drumuri surpate sau acoperite de ape, copaci rupți și gospodării inundate

Ploile din ultimele 24 de ore au făcut prăpăd în județele din vestul țării!

Cantitățile mari de apă, care au fost și de 80 de litri pe metru pătrat au produs pagube mari în județele care au fost sub incindența unui cod roșu.

În Caraș-Severin spre exemplu, pompierii au intervenit pentru degajarea apei din 21 de curți și beciuri în localitatea Naidăș, în patru curți și grădini în localitatea Prilipeț, o curte și beci în localitatea Brădișoru de Jos, un beci în localitatea Slatina-Nera, un beci în Reșița și o curte în localitatea Anina.

Totodată la drumul județean DJ 582 D a cedat acostamentul, mai exact partea dreaptă de mers către Crivaia, s-a prăbușit către lac, pe o porțiune 15-20 ml.

Drumarii de la SDN Caransebeș au intervenit în această dimineață pe DN 57 Cozla – Berzasca, DN 57A Baziaș, DN 57B Oravița – Borlovenii Noi și DN 58 Reșița – Anina pentru a curăța carosabilul de material adus de viituri și au înlăturat bolovanii, arbori sau crengile căzute pe drum.

În plus, zeci de gospodării din județ au rămas fără energie electrică după ce au căzut crengi pe cablurile electrice.

În județul Hunedoara, ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice prognozate, pompierii au intervenit pe drumul județean 706, între localitățile Țebea și Ilia, respectiv între Visca și Vorta, unde doi arbori au căzut pe carosabil. Pompierii Secției Brad și cei ai Secției Ilia au acționat pentru segmentarea și degajarea materialului lemnos, circulația fiind reluată pe ambele sensuri de mers.

Pe drumul județean 66 – Defileul Jiului, au fost semnalate mai multe bucăți de rocă căzute de pe versanți. Pentru eliberarea carosabilului au intervenit pompierii Detașamentului Petroșani.

Drumul județean 687 D, pe raza localității Dăbâca, a fost blocat din cauza aluviunilor și un autoturism aflat în trafic nu și-a mai putut continua deplasarea. La acest caz intervin la această oră pompierii Detașamentului Hunedoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.