Ecograf ultraperformat pentru depistarea cancerului de sân, la Oncohelp, în urma proiectului Timotion 2022!

Centrul de Oncologie OncoHelp a participat la ediția din acest an a celui mai important eveniment social și sportiv timișorean, Timotion 2022.

Proiectul depus de Asociația OncoHelp a avut în vedere achiziționarea unui ecograf de ultimă generație pentru depistarea timpurie a cazurilor de cancer de sân.

Donațiile făcute de cei care au alergat și au susținut financiar acest proiect au făcut posibilă achiziționarea aparatului care va funcționa în cadrul compartimentului de imagistică al Centrului de Oncologie OncoHelp.

“În luna martie, Asociația OncoHelp a demarat un proiect de strângere de fonduri pentru achiziționarea unui ecograf nou, performant, destinat cu precădere efectuării de ecografii mamare. Cu sprijinul comunității, ca de fiecare dată, s-a reușit cumpărarea acestui ecograf și suntem cu atât mai bucuroși cu cât acest ecograf a sosit în luna octombrie, luna dedicată luptei împotriva cancerului de sân. Aparatul este dotat cu echipamente și softuri specifice pentru diagnosticarea patologiei glandei mamare și a altor patologii în care ecografia are un aport important în stabilirea unui diagnostic”, spune Diana Moldoveanu – medic primar radioimagist – Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Depistarea cancerului de sân într-un stadiu incipient duce la o reducere a ratei mortalității, oferă mai multe opțiuni de tratament, mai puțin costisitoare, mai puțină chimioterapie și intervenții chirurgicale mai puțin mutilante.

De asemenea, cu ajutorului aparatului, medicii reușesc să realizeze puncții ecoghidate care permit prelevarea unui fragment de țesut tumoral ce urmează apoi să fie supus unei analize ce duce la identificarea tipului și subtipului tumoral caracteristic leziunii respective. În același timp, ecograful oferă imagini de calitate premium și soluții de top în domeniul elasticității țesuturilor. În plus, poate fi folosit nu doar în diagnosticul patologiei mamare, ci și a celei tiroidiene, abdomino-pelvine, cardio-vasculare și musculoscheletale.

“Comunitatea timișeană a înțeles și a apreciat importanța proiectelor pe care OncoHelp le propune și le duce la îndeplinire și a fost, ca întotdeauna, alături de noi. Vreau să le mulțumesc, încă o dată, celor care au fost alături de noi și ne-au sprijinit pentru achiziționarea aparatului destinat ecografiei de sân, atât participanților care au avut contribuții individuale, cât și companiilor din zonă care ne-au oferit sponsorizări. Mulțumesc, totodată, echipei OncoHelp, celor care au fost implicați în organizarea proiectului, care s-a încheiat cu succes”, spune Valeriu Borugă – manager Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

A fost pentru al 4-lea an când Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp a reușit, prin intermediul Timotion, să obțină din donații aparatură destinată pacienților oncologici.

În 2019, s-a reușit achiziționarea a 18 seturi de mobilier de spital, paturi electrice cu multiple funcțiuni. Apoi, în 2020, prin proiectul propus – “Oxigenul este viață pentru pacienții OncoHelp”, s-au adunat fonduri prin care s-a realizat parțial rețeaua de oxigen medicinal în secția și ambulatoriul de radioterapie, diferența de cheltuieli pentru finalizarea rețelei fiind suportată din fondurile proprii ale Asociației. Iar 2021 a adus un nou proiect – “Excelență în Radioterapie”, care a permis achiziționarea unui sistem pentru poziționarea corecta a pacienților pe întreaga durată a efectuării tratamentului prin radioterapie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Video: Momentul în care un pieton a fost spulberat de o maşină, filmat de camerele de supraveghere

Un accident cumplit s-a petrecut în această seară, în comuna Şag, lângă Timişoara, unde o maşină a lovit în plin, un pieton.

Dănuţ Stoica, la Sursa de Vest fără Filtru

Dănuţ Stoica, primarul comunei Găvojdia, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – joi, 8 decembrie 2022.

Prostie sau interese meschine? Piaţa de Roţi din zona Traian, organizată “după ureche”. Şefii de la SC Pieţe au dat bir cu fugiţii

Deschiderea Pieţei pe Roţi din zona Traian, care va avea loc mâine, este învăluită în mister, chiar şi pe ultima sută de metri.

Încep să sune sirenele, la Timișoara! Primăria anunță că face teste

Primăria Timișoara anunță testarea sirenelor electronice în cadrul unor exerciții de verificare, prin emiterea de semnale scurte și mesaje vocale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.