Skip to main content

După ce s-a declarat deranjat de “behăitul” de la Catedrală, USR-istul Răzvan Popescu, criticat dur de liberali

Organizaţia de tineret a PNL Timiş reacţionează la postarea lui Răzvan Popescu, angajat al Primăriei Timişoara, la Direcţia de Urbanism.

În urmă cu câteva zile, el a scris pe facebook un text în care compară slujba care se aude din boxele Catedralei, cu un behăit.

„Cluburile ca cluburile, dar de behăitul zilnic de dimineață ce iese din boxele de la Catedrală nu comentează nimeni? Mă simt mai ceva ca la Mecca”, a scris Răzvan Popescu.

CITEŞTE ŞI: Toamna vine cu noi cursuri, la CCIAT! Vezi aici în ce te poţi specializa

Acum, tinerii liberali cer sancţionarea acestuia şi se delimitează de o astfel de atitudine pe care o numesc “grotească”.

Comportamentul lui Răzvan Popescu este unul regretabil și îl contestăm public. Acesta nu este reprezentativ pentru tinerii care s-au născut, au crescut, studiază sau locuiesc în Timișoara. Noi, tinerii liberali, credem în libertatea de gândire, conștiință și de religie, nu dorim să fim asimilați unor persoane care batjocoresc simboluri atât de importante pentru sute de mii de credincioși”, a spus Ionuț Sîrbu, președintele Organizației de tineret a PNL Timiș.

Răzvan Popescu nu este la o primă abatere, pozițiile sale publice constituindu-se ca atacuri constante la instituția Bisericii și a valorilor tradiționale românești.

„Răzvan Popescu, ca angajat al Primăriei Timișoara, are de urmat un cod de etică, iar batjocorirea unei instituții fundamentale a societății românești, cu siguranță nu se încadrează într-o conduită acceptabilă. Transmit un mesaj public ferm către toți cei tentați să calce în picioare religia și Biserica, indiferent de confesiune: nu vă permitem să normalizați grosolănia și ticăloșia, așa că învățați să distingeți între dreptul la exprimare și defăimare. Nu mi se pare normal sa asistăm impasibili la astfel de derapaje și nici să le minimalizăm în numele tinereții”, spune președintele PNL Timiș.

Răzvan Popescu poate fi sancționat atât în cadrul instituției Primăriei Timișoara, cât și în cadrul partidului, dacă conducerea USR se desprinde de comportamentul deșănțat al acestuia.

Până în momentul de față, nu a existat nicio reacție publică din partea administrației Fritz și nici a USR Timiș, deși opinia publică s-a arătat dezgustată de exprimările tânărului.

CITEŞTE ŞI: Vom tremura de frig la iarnă? Primarul anunţă că nu găseşte gaz, pentru a trece cu bine peste anotimpul rece

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.