După ce s-a declarat deranjat de “behăitul” de la Catedrală, USR-istul Răzvan Popescu, criticat dur de liberali

Organizaţia de tineret a PNL Timiş reacţionează la postarea lui Răzvan Popescu, angajat al Primăriei Timişoara, la Direcţia de Urbanism.

În urmă cu câteva zile, el a scris pe facebook un text în care compară slujba care se aude din boxele Catedralei, cu un behăit.

„Cluburile ca cluburile, dar de behăitul zilnic de dimineață ce iese din boxele de la Catedrală nu comentează nimeni? Mă simt mai ceva ca la Mecca”, a scris Răzvan Popescu.

CITEŞTE ŞI: Toamna vine cu noi cursuri, la CCIAT! Vezi aici în ce te poţi specializa

Acum, tinerii liberali cer sancţionarea acestuia şi se delimitează de o astfel de atitudine pe care o numesc “grotească”.

Comportamentul lui Răzvan Popescu este unul regretabil și îl contestăm public. Acesta nu este reprezentativ pentru tinerii care s-au născut, au crescut, studiază sau locuiesc în Timișoara. Noi, tinerii liberali, credem în libertatea de gândire, conștiință și de religie, nu dorim să fim asimilați unor persoane care batjocoresc simboluri atât de importante pentru sute de mii de credincioși”, a spus Ionuț Sîrbu, președintele Organizației de tineret a PNL Timiș.

Răzvan Popescu nu este la o primă abatere, pozițiile sale publice constituindu-se ca atacuri constante la instituția Bisericii și a valorilor tradiționale românești.

„Răzvan Popescu, ca angajat al Primăriei Timișoara, are de urmat un cod de etică, iar batjocorirea unei instituții fundamentale a societății românești, cu siguranță nu se încadrează într-o conduită acceptabilă. Transmit un mesaj public ferm către toți cei tentați să calce în picioare religia și Biserica, indiferent de confesiune: nu vă permitem să normalizați grosolănia și ticăloșia, așa că învățați să distingeți între dreptul la exprimare și defăimare. Nu mi se pare normal sa asistăm impasibili la astfel de derapaje și nici să le minimalizăm în numele tinereții”, spune președintele PNL Timiș.

Răzvan Popescu poate fi sancționat atât în cadrul instituției Primăriei Timișoara, cât și în cadrul partidului, dacă conducerea USR se desprinde de comportamentul deșănțat al acestuia.

Până în momentul de față, nu a existat nicio reacție publică din partea administrației Fritz și nici a USR Timiș, deși opinia publică s-a arătat dezgustată de exprimările tânărului.

CITEŞTE ŞI: Vom tremura de frig la iarnă? Primarul anunţă că nu găseşte gaz, pentru a trece cu bine peste anotimpul rece

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

colterm

Fritz se laudă cu un poiect grandios, pentru care nu are bani şi nici nu a cerut deocamdată

Primarul Timişoarei anunţă, cu surle şi trâmbiţe, Hotărârea pe care consilieri locali au aprobat-o astăzi, pentru cumpărarea unei instalaţii care va eficientiza sistemul centralizat de încălzire.

Accident în apropiere de Timișoara! O șoferiță a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a răsturnat!

Accident grav în această după amiază, pe DN6, pe raza localității Izvin. O șoferiță a pierdut, într-o curbă, controlul volanului, a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat.

Anunţ de ultimă oră! Putin rupe 18% din Ucraina

Live text: În aceste momente, preşedintele Federaţiei Ruse face anunţul privind anexarea celor 4 regiuni ucrainene: Herson, Zaporojie, Doneţk şi Luhansk.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.