Skip to main content

Două noi muzee, la Timișoara! Cel a PREMIERELOR și cel al CALCULATORULUI

Nu în viitorul apropiat, dar cândva, poate până în 2021, Timișoara va avea două noi muzee. Vorbim despre Muzeul premierelor Timișorene și despre Muzeul Calculatorului și al Tehnicii de Calcul.

Adelina Târziu, ales municipal PNL, a solicitat în plenul Consiliului Local ca Primăria să găsească spații pentru realizarea acestor două obiective, vitale, spune ea, pentru anul 2021, când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană.

Domnul primar mi-a promis că se va gândi la o locație. Deocamdată a fost o idee pe care eu am expus-o. Muzeul Calculatoarelor este inclus pe strategia urbană 2016-2020, iar acum facem demersuri pentru identificarea de spații pentru ambele proiecte. La Muzeul Calculatoarelor, suntem totuși într-un stadiu mai avansat, pentru că e totuși prins în acea strategie. Dorința mare este să se facă  pentru 2021 ambele muzee, pentru a avea cât mai multe locuri de vizitat”, a declarat Adelina Târziu.

Primarul Timișoari, Nicolae Robu, este mai mult decât încântat de ideea consilierului local, care îi este și colegă de partid, și a identificat deja câteva spații care s-ar putea preta unor astfel de proiecte.

Am avut o discuție cu doamna consilier local care mi-a propus această idee pe care o consider excelentă. O locație potrivită ar fi Primăria Veche, după ce acesta va fi reabilitată, sau clădirea pe care o vom reabilita pe Vasile Alecsandri, la nr 1. Avem nevoie de minim 2000 mp pentru Muzeul Calculatoarelor și mai mult pentru Muzeul premierelor Timișorene, poate la fosta Dermatologie”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.