Skip to main content

Galerie foto: Două centre de plasament din Timiș, închise după controalele efectuate de echipa mixtă constituită de prefectul județului

Continuă verificările centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, a centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și a celor destinate copiilor care funcționează pe raza județului Timiș.

Astăzi, echipele care fac verificările au ajuns în 17 astfel de locații din Lugoj, Jimbolia, Nădrag, Tomești, Găvojdia, Criciova, Comloșu Mare, Lenauheim și Checea.

La final, două centre de plasament au fost închise și amendate pentru neregulile găsite.

Unul dintre ele este Casa de tip familial „Sf. Arhanghel Mihail” Jimbolia cu 5 copii aflați în găzduire.

Aici au fost găsite saltele deteriorate sau murdare, calorifere ruginite, igrasie, obiecte sanitare neigenizate cu depuneri de calcar și miros puternic de mucegai.

De asemenea, la bucătărie erau produse alimentare expirate sau depozitate la o temperatură necorespunzătoare și chiar muște vii.

A doua locația a cărei activitate a fost suspendată este Centrul de plasament Lugoj cu 14 copii aflați în găzduire.

La acest centru, în depozitul de alimente în spațiul congelator au fost găsite trei kilograme de mezeluri diverse deși recomandarea producătorului era de a se păstra la temperaturi cuprinse între 2 și 8°C și 2 conserve pe a căror etichetă era menționat „a se consuma înainte de 01.07.2023.

În spațiile de cazare format din 11 dormitoare, 3 grupuri sanitare și 3 camere pentru activități diverse au fost descoperite și mai multe nereguli: tmobilier degradat, cu elemente lipsă, rupte și cu zgârieturi multiple, pereți și tavane cu pete, urme de insecte și crăpături, calorifere ruginite și saltele și lenjerii de pat murdare.

De la ferestre lipseau plasele de insecte, în camere nu erau aparate antiinsecte, iar pereții erau plini de igrasie.

Băile erau pline de igrasie, unele plăci de gresie și faianță erau sparte, iar obiectele sanitare erau ruginite.

Centrul, de serviciile căruia beneficiază 20 copii cu vârsta între 10 și 21 ani, a fost sancționat cu o amendă de 3.000 de lei și oprirea temporară a activității, până la remedierea deficiențelor.

Ambele centre închise astăzi aparțin Direcției pentru Protecția Copilului Timiș din subordinea Consiliului Județean.

„Nu mi-a fost adusă la cunoștință vreo situație problematică legată de centrele administrate de către DGASPC. Acum câteva zile am avut o discuție cu directoarea interimară, Carmen Apostol, care m-a asigurat de buna desfășurare a activității în toate centrele, aspecte monitorizate periodic și de echipa vicepreședintelui Cristian Moș. Mâine, doamna directoare va prezenta un raport asupra motivelor închiderii centrului de la Lugoj, iar persoanele responsabile pentru neîndeplinirea condițiilor impuse de lege vor răspunde direct” a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.