Skip to main content

Galerie foto: Două centre de plasament din Timiș, închise după controalele efectuate de echipa mixtă constituită de prefectul județului

Continuă verificările centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, a centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și a celor destinate copiilor care funcționează pe raza județului Timiș.

Astăzi, echipele care fac verificările au ajuns în 17 astfel de locații din Lugoj, Jimbolia, Nădrag, Tomești, Găvojdia, Criciova, Comloșu Mare, Lenauheim și Checea.

La final, două centre de plasament au fost închise și amendate pentru neregulile găsite.

Unul dintre ele este Casa de tip familial „Sf. Arhanghel Mihail” Jimbolia cu 5 copii aflați în găzduire.

Aici au fost găsite saltele deteriorate sau murdare, calorifere ruginite, igrasie, obiecte sanitare neigenizate cu depuneri de calcar și miros puternic de mucegai.

De asemenea, la bucătărie erau produse alimentare expirate sau depozitate la o temperatură necorespunzătoare și chiar muște vii.

A doua locația a cărei activitate a fost suspendată este Centrul de plasament Lugoj cu 14 copii aflați în găzduire.

La acest centru, în depozitul de alimente în spațiul congelator au fost găsite trei kilograme de mezeluri diverse deși recomandarea producătorului era de a se păstra la temperaturi cuprinse între 2 și 8°C și 2 conserve pe a căror etichetă era menționat „a se consuma înainte de 01.07.2023.

În spațiile de cazare format din 11 dormitoare, 3 grupuri sanitare și 3 camere pentru activități diverse au fost descoperite și mai multe nereguli: tmobilier degradat, cu elemente lipsă, rupte și cu zgârieturi multiple, pereți și tavane cu pete, urme de insecte și crăpături, calorifere ruginite și saltele și lenjerii de pat murdare.

De la ferestre lipseau plasele de insecte, în camere nu erau aparate antiinsecte, iar pereții erau plini de igrasie.

Băile erau pline de igrasie, unele plăci de gresie și faianță erau sparte, iar obiectele sanitare erau ruginite.

Centrul, de serviciile căruia beneficiază 20 copii cu vârsta între 10 și 21 ani, a fost sancționat cu o amendă de 3.000 de lei și oprirea temporară a activității, până la remedierea deficiențelor.

Ambele centre închise astăzi aparțin Direcției pentru Protecția Copilului Timiș din subordinea Consiliului Județean.

„Nu mi-a fost adusă la cunoștință vreo situație problematică legată de centrele administrate de către DGASPC. Acum câteva zile am avut o discuție cu directoarea interimară, Carmen Apostol, care m-a asigurat de buna desfășurare a activității în toate centrele, aspecte monitorizate periodic și de echipa vicepreședintelui Cristian Moș. Mâine, doamna directoare va prezenta un raport asupra motivelor închiderii centrului de la Lugoj, iar persoanele responsabile pentru neîndeplinirea condițiilor impuse de lege vor răspunde direct” a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.