Skip to main content

Galerie foto: Două centre de plasament din Timiș, închise după controalele efectuate de echipa mixtă constituită de prefectul județului

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Continuă verificările centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, a centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și a celor destinate copiilor care funcționează pe raza județului Timiș.

Astăzi, echipele care fac verificările au ajuns în 17 astfel de locații din Lugoj, Jimbolia, Nădrag, Tomești, Găvojdia, Criciova, Comloșu Mare, Lenauheim și Checea.

La final, două centre de plasament au fost închise și amendate pentru neregulile găsite.

Unul dintre ele este Casa de tip familial „Sf. Arhanghel Mihail” Jimbolia cu 5 copii aflați în găzduire.

Aici au fost găsite saltele deteriorate sau murdare, calorifere ruginite, igrasie, obiecte sanitare neigenizate cu depuneri de calcar și miros puternic de mucegai.

De asemenea, la bucătărie erau produse alimentare expirate sau depozitate la o temperatură necorespunzătoare și chiar muște vii.

A doua locația a cărei activitate a fost suspendată este Centrul de plasament Lugoj cu 14 copii aflați în găzduire.

La acest centru, în depozitul de alimente în spațiul congelator au fost găsite trei kilograme de mezeluri diverse deși recomandarea producătorului era de a se păstra la temperaturi cuprinse între 2 și 8°C și 2 conserve pe a căror etichetă era menționat „a se consuma înainte de 01.07.2023.

În spațiile de cazare format din 11 dormitoare, 3 grupuri sanitare și 3 camere pentru activități diverse au fost descoperite și mai multe nereguli: tmobilier degradat, cu elemente lipsă, rupte și cu zgârieturi multiple, pereți și tavane cu pete, urme de insecte și crăpături, calorifere ruginite și saltele și lenjerii de pat murdare.

De la ferestre lipseau plasele de insecte, în camere nu erau aparate antiinsecte, iar pereții erau plini de igrasie.

Băile erau pline de igrasie, unele plăci de gresie și faianță erau sparte, iar obiectele sanitare erau ruginite.

Centrul, de serviciile căruia beneficiază 20 copii cu vârsta între 10 și 21 ani, a fost sancționat cu o amendă de 3.000 de lei și oprirea temporară a activității, până la remedierea deficiențelor.

Ambele centre închise astăzi aparțin Direcției pentru Protecția Copilului Timiș din subordinea Consiliului Județean.

„Nu mi-a fost adusă la cunoștință vreo situație problematică legată de centrele administrate de către DGASPC. Acum câteva zile am avut o discuție cu directoarea interimară, Carmen Apostol, care m-a asigurat de buna desfășurare a activității în toate centrele, aspecte monitorizate periodic și de echipa vicepreședintelui Cristian Moș. Mâine, doamna directoare va prezenta un raport asupra motivelor închiderii centrului de la Lugoj, iar persoanele responsabile pentru neîndeplinirea condițiilor impuse de lege vor răspunde direct” a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Dacă visezi să îți vezi copilul într-un loc unde educația înseamnă mai mult decât studierea unor materii de bază, iar cei care îi ghidează pașii să fie adevărate modele, atunci hai să descoperi Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara.
Primul elevator destinat persoanelor cu dizabilități din Timișoara a fost donat Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Timiș.
Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională anunță începerea înscrierilor la o nouă serie a cursului online de formator – Cod COR  242401.
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la ediția anuală a Galei Investitorilor Italieni din România, organizată la Timișoara.
După aproape patru luni în care a putut fi admirată la Muzeul de Artă din Timișoara, expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” a ajuns la final, iar cele 43 de lucrări au fost transportate înapoi, în Italia.