Skip to main content

Doliu pe scena artistică! Natașa Raab, una dintre cele mai îndrăgite actriţe de teatru şi film, s-a stins, la vârsta de 70 de ani

Veste tristă pentru iubitorii de teatru şi film românesc! Nataşa Raab, una dintre cele mai îndrăgite actriţe, a murit la vârsta de 70 de ani.

Considerată unul dintre cele mai frumoase fotomodele din perioada comunistă, Natașa Raab s-a lansat în lumea teatrului şi a cinematografiei, încă din tinereţe, iar în utimii ani a fost imaginea unei cunoscute firme de produse lactate.

De-a lungul carierei sale, a strălucit în diverse roluri și a fost recunoscută cu o nominalizare la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal pentru interpretarea sa din „Din dragoste cu cele mai bune intenții” (2011).

A interpretat diverse roluri pe scena teatrelor, precum „…Escu” de T. Mușătescu, „O masă pe cinste” de G. Astalos, „Pragul albastru” de I.D. Sârbu, „Ferma animalelor” de George Orwell, „Tărâmuri întunecate” de Harding Lernay, „Hamlet” de W. Shakespeare, „Nașterea” de C. Voiculescu, „Vacanță în Guadelupa” de Pierre Sauvil și Eric Assous, „Omul cu mârțoaga” de George Ciprian, „Valsul hazardului” de Victor HaTm, „Romeo și Julieta” de W. Shakespeare, și multe altele.

Nataşa Raab a avut şi numeroase apariții în filme, cum ar fi „Lumini și umbre”, „Adela”, „Acordați circumstanțe atenuante”, „Există joi”, „Vis de ianuarie”, „Autor necunoscut”, „Martori dispăruți”, „Lacrima cerului”, „Somnul insulei”, „Amen”, „Întoarcerea lui Păcală”, și „La urgență”. De asemenea, a fost gazda Festivalurilor „Național Maria Tănase”, „Crizantema de Aur”, și „Crizantema de Argint” din Chișinău.

De asemenea, a avut contribuții în spectacole, emisiuni de radio și televiziune.

Îndrăgita actriţă s-a retras de pe micile ecrane în urmă cu doi ani, atunci când a anunțat că a fost diagnosticată cu Parkinson Atipic.

Nataşa Raab mărturisea pe atunci că se ridică rar din pat și că are probleme de vorbire.

În primăvara acestui an, a ajuns în stare gravă la spital, iar astăzi, trupul ei slăbit de boală, a pierdut lupta pentru viaţă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.