Skip to main content

Doliu în lumea medicală! Medicul ortoped Horia Vermeşan s-a stins din viaţă, după o grea suferinţă

Unul dintre cei mai renumiţi şi apreciaţi medici din Timişoara, ordopedul Horia Vermeşan, a murit astăzi, la vârsta de 78 de ani.

Anunţul a fost făcut de directorul Spitalului Judeţean Timişoara, acolo unde medicul Vermeşan a profesat mai bine de patru decenii.

„Astăzi, de curând, cel care a fost și va rămâne Prof Dr Horia Vermeșan, doctorul, dascălul, liderul, omul deosebit, colegul și prietenul nostru a părăsit lumea aceasta…dar Horia va rămâne în amintirile și sufletele noastre și în rugăciunile pe care le vom înălța către Dumnezeu, să îl primească la El și să aibă grijă de sufletul său. Condoleanțe familiei îndurerate”, a scris Dorel Săndesc, mangerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Horia Vermeşan s-a născut pe data de 31 august 1945, în comuna Chevereşu Mare, judeţul Timiş

A absolvit Liceul Carmen Silva, apoi Facultatea de Medicină, iar în 1990 a devenit medic primar.

Din anul 1997 a fost profesor universitar la catedra de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul U.M.F. Timişoara.

De-a lungul timpului a ocupat funcţia de director al DSP Timiş, preşedintele al Societăţii de Ortopedie şi Traumatalogie Româno – Italo – Spaniolă şi a fost membru în peste 30 de societăţi medicale din străinătate şi din ţară.

În anul 2000 a obţinut calitatea de conducător de doctorate şi a devenit referent la 41 de teze de doctorat.

A publicat 23 de monografii şi este coautor la un număr de patru Tratate de Medicină.

Are în palmares cinci brevete de invenţii, dintre care două au fost premiate la Salonul Internaţional de la Geneva (1999) şi Bruxelles (2009), un număr de peste 400 lucrări publicate şi comunicate.

În cadrul cercetării a participat la 16 granturi internaţionale şi naţionale şi la un număr de 8 studii clinice.

Horia Vermeşan a început, în anul 2004, o colaborare româno – americană în domeniul chirurgiei spinale împreună cu Scott Webb – Florida Spine Institute, realizând primele artroplastii de faţete articulare TFAS.

Ca urmare a acestei colaborări a înfiinţat un compartiment de chirurgie spinală în cadrul Clinicii din Timişoara, compartiment care rezolvă patologia coloanei vertebrale.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.