Skip to main content

Direcţia Apelor Banat, pregătită să facă faţă anotimpului rece!

Administraţia Bazinală de Apă Banat este pregătită să asigure necesarul de apă pentru populaţie şi în anotimpul rece!

ABA Banat dă asigurări că vor funcţiona în bune condiţii toate echipamentele hidromecanice de dirijare şi menţinere a debitelor şi volumelor de apă.

În acest sens, conform programului de pregătire pe timp friguros, încă din luna noiembrie au fost luate măsuri de pregătire a instalaţiilor, echipamentelor şi a dispozitivelor de manevră hidromecanice de la acumulările aflate în administrare pentru a face faţă situaţiilor de îngheţ din timpul iernii: au fost verificate conductele de aducţiune pentru alimentarea cu apă, ventilele de aerisire-dezaerisire, echipamentele electrice, a fost verificată funcţionarea grupurilor electrogene, au fost gresate echipamentele electromecanice de la construcţiile hidrotehnice. Specialiştii ABA Banat au verificat şi toate construcţiile hidrotehnice din administrare pentru depistarea eventualelor puncte critice şi remedierea acestora, şi au asigurat stocul minim necesar de combustibil, materiale, piese de schimb, carburanţi, lubrefianţi, unelte pentru intervenţii.

“În momentul apariţiei unor temperaturi scăzute care să producă gheaţă la mal, poduri de gheaţă, zai sau zăpor, angajaţii ABA Banat vor interveni cu promptitudine aşa cum prevăd regulamentele de exploatare. De menţionat că albiile râurilor sunt curăţate de vegetaţie arborescentă permanent şi pe timpul friguros, pentru ca să evităm formarea barajelor naturale în perioadele de ingheţ“, a spus Titu Bojin, directorul ABA Banat.

În perioadele de îngheţ, pe cursurile de apă se va interveni pentru a sparge gheaţa în zona punctelor critice, poduri şi subtraversări, evitând astfel blocajele ce pot duce la inundaţii în timpul dezgheţului. Lucrările de defrişare a vegetaţiei şi lucrările de degajare a materialului lemnos şi a altor corpuri plutituoare vor asigura scurgerea normală a apei. În cazul acumulărilor permanente, se va interveni pentru spargerea podurilor de gheaţă şi a sloiurilor formate în dreptul golirii şi a descărcătorului de suprafaţă, pentru a împiedica deformarea mecanismelor şi a construcţiilor datorită presiunii gheţii.

La acumulările nepermanente, fenomenele de iarnă nu influenţează, în general, în mod negativ, buna funcţionare a echipamentelor hidromecanice, deoarece nu sunt necesare manevre ale acestora, cu excepţia celor de verificare lunară care asigură funcţionalitatea echipamentelor. Totuşi se fac verificări tehnice ale acestor echipamente. Totodată se menţin deblocate şi curăţate căile de acces pentru înlăturarea gheţii la grătare, la zona de contact a gheţii din lac cu construcţia hidrotehnică.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.

Un bărbat a murit după ce a fost spulberat de o mașină! Polițiștii au început o anchetă

Accident cumplit, soldat cu decesul unui bărbat de 46 de ani! Acesta mergea pe partea carosabilă, când a fost lovit în plin de o mașină.

Mai multe localități din județ rămân fără apă la robinete! Aquatim anunță lucrări la rețele joi și vineri

Aquatim anunță că în zilele viitoare se vor face lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare din mai multe localități din județ.

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.