Diagnostice și tratamente personalizate pentru bolnavii de cancer din vestul țării!

Aparatură medicală de ultimă generație, în valoare de peste trei milioane de euro va ajunge la Centrul OncoGen din Timișoara!

Datorită acestor aparate ultra-perfomante diagnosticele vor fi mai precise la bolnavii de cancer, iar tratamentul va putea fi personalizat! Echipamentele medicale vor fi achiziționate în cadrul unui proiect transfrontalier România-Serbia, în care Centrul OncoGen este partener. 

Valoarea totală a proiectului este de 12 milioane de euro, însă 6 milioane sunt alocate părții sârbe, 3,4 milioane Centrului OncoGen din Timișoara iar 2,8 milioane Spitalului Județean din Reșița. 

Contractul de finanțare a fost semnat astăzi de cele trei părți implicate, iar începând de acum în trei ani și jumătate proiectul va fi finalizat.

Reșița își îmbunătățește condițiile de tratament și diagnostic în cancer, având o unitate de tratament al paciențilot cu cancer, iar sarcina noastră e de a crea un protocol la cel mai înalt nivel posibil de diagnostic și tratament pentru pacienții din această zonă, în mod specia. Aparatura pe care o luăm este o aparatură de secvențializare și  diagnostic la nivel genetic, la nivel de ADN pentru a dezvolta în Oncogen cel mai puternic centru de diagnostic personalizat și de tratament personalizat din România. La noi în țară încă diagnosticul în boala canceroasă mai pune probleme, pentru noi cu această aparatură nu vor exista probleme de eroare, diagnosticul va fi extrem de precis și de clar. Diagnosticul la nivel molecular îți permite corelația cu un tratament care în țările avansate a îmbunătățit cu 80% randamentul tratamentului”, spune Virgil Păunescu, manager de proiect.

sp jud

Am semnat acest contract important pentru Spitalul din Pozarevac, deoarece 200 de mii de oameni vor beneficia de rezultatele acestui proiect.  Pentru noi este un pas foarte mare înainte, care va ajuta la vindecarea acestei boli oncologice. Spitalul nostru este unul regional iar cu această ocazie vom finaliza lucrările la noua clădire care este pe trei etaje (…) Scopul nostru este să facem progrese în chirurgia oncologică iar oamenii din regiune vor avea șanse mai mari de vindecare”, a declarat Danko Nicolic, directorul Spitalului din Pozarevac.

Obiectivul proiectului îl reprezintă practic dezvoltarea oncologiei în regiune, printr-o infrastructură modernă și eficientă, cu scopul de a asigura accesul la servicii de înaltă calitate pentru diagnosticul și tratamentul cancerului. 

În cadrul proiectului, Centrul OncoGen va elabora aplicații software dedicate, care vor fi implementate ulterior în toate spitalele din regiune și va achiziționa echiopamente specifice pentru diagnostic personalizat în cancer, prin secvențiere. Tehnica secvențierii permite identificarea exactă a genelor implicate în apariția și dezvoltarea cancerului, asigurând diagnosticul de precizie al bolii și personalizarea terapiei. Această abordare inovativă aduce medicina românească la nivelul performanței de ultimă oră pe plan internațional, care țintește vindecarea bolii sau prelungirea duratei și calității vieții.

Spitalul Județean din Timișoara nu este la primul proiect de așa mare amploare pe care îl obține din fonduri europene, însă cu siguranță, spune directorul spitalului, nu va fi nici ultimul.

Peste 3 milioane de euro au fost alocate Spitalului Județean din Timișoara. Este un proiect a cărui valoare se ridică la peste 11 milioane de euro. Durata acestui proiect este de 42 de luni începând din ziua de astăzi, care este data semnării contractului. Pentru noi reprezintă o sursă de finanțare extrem de importantă pentru că dovedim prin această preocupare de cercetare că dorim să atragem fonduri extra bugetare pe lângă celelalte fonduri pe care le obține Spitalul Județean. Suntem la al patrulea proiect câștigat în ultimii 7 ani, începând cu Institutul Oncogen, în total au fost proiecte de peste 20 de milioane de euro”, spune Marius Craina, directorul Spitalului Județean din Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Exclusiv: Bojin, despre un nou mandat la CJT! Motivul pentru care şi-ar dori să revină în fruntea administraţiei judeţene

Titu Bojin, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a fost invitatul lui Dan Radosav, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.