Skip to main content

Dezastrul de la Clinica de Dermatologie din Timişoara, criticat de consilierul local Dan Diaconu: Iubim Timişoara doar pe meshuri

De câteva zile, Timişoara este împânzită cu afişe, bannere şi mesh-uri cu mesaje prin care Dominic Fritz şi alte personaje din USR îşi declară dragostea faţă de Timişoara.

Este maniera prin care USR-iştii fură startul campaniei electorale, lucru criticat de timişoreni, mai ales în mediul online.

Dincolo de momentul în care au apărut aceste mesaje, fostul viceprimar al oraşului Dan Diaconu sesizează discrepanţa dintre sloganul USR-iştilor şi faptele lor.

CITEŞTE ŞI: FOTO/VIDEO Carne stricată, mizerie și produse expirate! Nereguli grave găsite de inspectorii OPC la magazine Profi și Carrefour

Un exemplu dat de Diaconu este Spitalul de Dermatologie lăsat în paragină, deşi exista un proiect de reabilitare din vremea fostei administraţii dar şi banii necesari pentru lucrări.

„Iubim Timişoara, doar pe meshuri de zeci de mii de euro. Centrul Cultural de pe strada Mărășești ce urma să înlocuiască Spitalul de Dermatologie în clădirea superbă de secol XVIII aflată în punctul ZERO al orașului, pentru anul 2023 – Capitala Europeana a Culturii, arata asa cum vedeti in fotografii. Nu doar că nu s-a finalizat pentru 2023, dar a stat două ierni fără acoperiş. Desigur nu e unul dintre locurile preferate de filmat ale edililor noștri.

Pentru cei curioși câteva date:

Demersurile pentru ca acest centru să devină realitate au început în 2014 o dată cu identificarea spațiului pentru un nou spital de dermatologie pe strada Ofcea

În noiembrie 2015 (!) Noul spital de Dermatologie de pe strada Ofcea, construit practic de la zero la standarde de secol XXI, era finalizat.

A pornit procesul de expertizare și proiectare a noului centru, apoi licitatia de executie

In luna iunie 2020 s-a dat ordinul de incepere: termen de executie 2 ani(!) – 25.06.2022

In paralel s-a obtinut finantare guvernamentala pentru acest obiectiv”, a scris Dan Diaconu, pe facebook.

Fostul viceprimar al Timişoarei mai spune că fondurile guvernamentale pentru refacerea clădirii au fost pierdute, iar starea de degradare a construcţiei s-a accentuat din cauza celor două ierni, în care spitalul a fost  lăsat fără acoperiş.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.