Skip to main content

Dezamăgire în USR Timiş! Ce mesaj a transmis candidatul la Primăria Timişoarei?

Partidul condus de Dan Barna a înregistrat la primul tur al alagerilor prezidenţiale, un rezultat mult sub aşteptări.

Prezidenţiabilul propus de USR nu a reuşit să strângă numărul necesar de voturi, pentru a intra în turul 2.

CITEŞTE ŞI: Rezultatele alegerilor în Timiș! Klaus Iohannis este pe primul loc iar Barna pe doi!

Totuşi, în unele judeţe, Dan Barna s-a plasat pe locul II.

Este şi cazul Timişului, unde rezultatele finale parţiale arată un scor de 24,22%, pentru candidatul USR, cu 8 procente mai puţin decât la alegerile europarlamentare.

Asta a adus un val de dezamăgire în rândul USR-iştilor, care au sperat până în ultimul moment că Dan Barna va intra în turul II.

Sunt, la fel ca şi voi, trist de rezultate, dar am vrut să vă spun în primul rând un mare <<mulţumesc>> pentru implicarea voastră în ultimele săptămâni, iar în al doilea rând am vrut să vă spun că n-avem voie să ne resemnăm. Vom analiza rezultatele, atât la nivel national, cât şi aici în Timiş, dar după asta începe o nouă bătălie. Aşa este în politică. Nu poţi câştica mereu, însă trebuie să învăţăm din acest rezultat şi să mergem înainte. Avem foarte multe de făcut, sistemul politic trebuie schimbat, iar eu sunt încurajat că putem obţine alt rezultat anul viitor, la alegerile locale”, a spus Dominic Samuel Fritz, candidatul USR la Primăria Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Căutări disperate! O fată a dispărut fără urmă! Părinţii sunt disperaţi

În România prezența la vot a fost de 47,66%, cea mai scăzută la un scrutin prezidențial.

Actualul șef al statului a obținut 36,6%, iar liderul PSD, 23,8 potrivit rezultatelor provizorii după numărărea voturilor din 99% din secții. Pe locul 3 este Dan Barna candidatul USR -PLUS, cu 13,9 procente.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.

Zeci de evenimente dedicate Revoluției, în luna decembrie, la Timișoara! Vezi aici programul

Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Timișoara, împreună cu asociațiile de revoluționari și cu alți parteneri locali, organizează luna aceasta o serie de evenimente dedicate Revoluției.

Trei zile de evenimente culturale, marca UVT, în weekendul ce marchează închiderea TM2023

Începând de astăzi și până duminică, inclusiv, Timișoara marchează închiderea programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.