Skip to main content

Descoperă donația făcută de Annemarie Podlipny-Hehn la Muzeul Național al Banatului

Muzeul Național al Banatului invită publicul să exploreze o parte din impresionanta donație făcută de Annemarie Podlipny-Hehn, expusă în cadrul expoziției „Patrimonium 2022-2023”.

Expoziția este situată în mansarda B2 a Bastionului și include o colecție valoroasă de distincții și medalii.

Printre piesele de rezistență ale colecției se numără:

  • Medalia – 125 de ani de la înființarea Muzeului Banatului (1872 – 1997): realizată din alamă de gravorul Octavian Dogariu, însoțită de brevetul medaliei datat 24 februarie 1998.
  • Diploma de onoare a Fundației Stefan Jäger, Timișoara: acordată la 23 februarie 1998.
  • Ordinul Serviciul Credincios în grad de cavaler: executat la Monetăria Statului, însoțit de brevetul decorației din 1 iunie 2002 și de un etui elegant din piele.
  • Insigna – Ehren Adel in gold: însoțită de diploma Forumului Democrat al Germanilor din Banat, acordată la 20 februarie 2008.
  • Medalie din argint – 250 de ani de la nașterea lui J.W. Goethe (1999).
  • Medalie din argint – 1716 – 2016: emisă de Episcopia Romano-Catolică Timișoara, proiectată de designerul Fritz Mihály și realizată la Éremverde Szeged.
  • Plachetă de onoare, din sticlă: acordată de Forumul Democrat al Germanilor din Banat și Banater Zeitung în 2022.

Muzeul Național al Banatului reamintește vizitatorilor că, pe parcursul acestei luni, accesul este gratuit în toate cele șapte expoziții ale muzeului, oferind astfel o oportunitate unică de a descoperi bogăția culturală și istorică expusă.

Aceasta este o ocazie excelentă pentru toți cei interesați de istoria locală și de contribuțiile semnificative aduse de personalități marcante, cum este doamna Annemarie Podlipny-Hehn.

Expoziția „Patrimonium 2022-2023” nu doar că onorează aceste realizări, dar și îmbogățește patrimoniul cultural al Timișoarei.

Vă așteptăm cu drag să vizitați și să vă bucurați de aceste comori istorice și culturale!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.