Skip to main content

Descinderi la Ştrandul Termal din Timişoara! Fritz a trimis poliţişti locali şi de la IPJ să pregătească terenul pentru campania electorală

La aproape patru luni de la sentinţa definitivă prin care Primăria Timişoara şi-a câştigat dreptul a-i evacua pe administratorii Ştrandului Termal, începe evaluarea locaţiei.

În această dimineaţă, poliţişti locali, dar şi de la IPJ au descins la faţa locului şi, ajutaţi de angajaţii Colterm, au spart poarta şi au pătruns în incinta ştrandului.

„Ștrandul ZHH (fostul Termal) revine orașului după un lung șir de procese împotriva GPG Company SRL, care a ocupat fără plată o suprafață de 12.707 mp din domeniul public, începând cu anul 2014. Acțiunea în instanță pentru evacuarea necondiționată a fost inițiată de Primărie în iunie 2021, iar astăzi hotărârea judecătorească a fost pusă în aplicare. Acțiunea a avut ca scop securizarea și evaluarea stării proprietății, constatându-se absența echipamentelor esențiale, precum pompele pentru bazine și siguranțele, și un grad avansat de degradare a bazinului mic. Pe de altă parte, s-a constatat că într-o stare bună se află un imobil utilizat probabil în scop rezidențial, ridicat fără autorizație de construire și vizat de o dispoziție de demolare”, transmite Primăria Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Campionii naționali ai României, la dans sportiv sunt din Timiș! CSC Ghiroda aduce încă o dată titlul în vestul țării

Odată evaluată situaţia, reprezentanţii Primăriei îşi propun acum să urgenteze lucrările de reamenajare a ştrandului, astfel încât acesta să poată fi redeschis în această vară.

”Ce știm sigur e că ștrandul va rămâne sub umbrela administrației și tragem tare să îl deschidem timișorenilor chiar din această vară. Mă bucur că, în sfârșit, Ștrandul Termal, locul îndrăgit de atâtea generații de timișoreni s-a întors în patrimoniul orașului. Anii de sfidare și de furt al celor care au căpușat acest ștrand s-au încheiat azi, cu evacuarea necondiționată pe care am obținut-o în instanță definitiv”, a spus primarul Dominic Fritz.

Povestea Ștrandului ZHH a început în anul 2004, când Hussam Al Hajjar, a închiriat locaţia pe o perioadă de cinci ani, iar ulterior a refuzat să părăsească spaţiul, pe motiv că nu şi-a recuperat investiţia.

Au urmat ani întregi de procese, iar în 2014, sentinţa dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie obliga autorităţile locale să plătească 3,5 milioane de euro către SC GPG Company şi să prelungească închirierea cu 8 ani, până în iunie 2017.

În paralel, în 2015, Primăria a deschis un alt proces împotriva firmei omului de afaceri sirian, pentru recuperarea sumelor datorate din chirie. Asta în contextul în care firma nu îşi achitase obligaţiile financiare, de un euro/mp, preţ care nu a fost niciodată actualizat de la semnarea contractului iniţial.

În anul 2021, şi administraţia Fritz a deschis un proces împotriva SC GPG Company, în care cerea evacuarea necondiţionată, doar că judecătorii au pus acţiunea în aşteptare, până la finalizarea cauzei privind stabilirea prejudiciului.

În septembrie 2023, Înalta Curte de Casaţie a dat sentinţa definitivă în acest proces, iar magistraţii au stabilit că prejudiciul se ridică la 7,5 milioane de lei plus 31.121 euro/lună până la eliberarea spațiului.

Ulterior, a putut fi reluat procesul privind evacuarea, iar la finalul lunii noiembrie 2023 a venit sentinţa definitivă, care îi permite Primăriei să îi scoată afară de chiriaşii de la Ştrandul ZHH.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.