Skip to main content

Deputatul Marian Cucșa cere Guvernului să dea o nouă Ordonanță de Urgență, pentru ca un părinte să poată sta acasă cu copiii și după ridicarea stării de urgență

Deputatul Marian Cucșa, cel care a inițiat legea care permite părinților să stea acasă cu copiii cât timp unitățile de învățământ sunt închise, cere Guvernului să se implice în această problemă și după ridicarea stării de urgență.

Acesta solicită Guvernului să dea o nouă Ordonanță de Urgență pentru ca unul dintre părinți să poată rămâne acasă și după această perioadă, în condițiile în care creșele, grădinițele și școlile nu se mai redeschid până în septembrie.

În calitate de inițiator al legii care permite părinților să stea acasă, alături de copii, atâta timp cât unitățile de învățământ sunt închise, vreau sa amintesc Guvernului ca e nevoie să dea o nouă Ordonanță de Urgență, pentru ca măsura să fie valabilă și după ridicarea stării de urgență. Consider că decizia de a păstra școlile și grădinițele închise și pe mai departe, este una corectă, ținând cont că nu am scapat de pericol. Dar e important ca în aceste conditii, un parinte să poată sta cu cei mici acasă”, spune deputatul de Timiș, Marian Cucșa. 

Deși legea a intrat în vigoare și e deja aplicată, Guvernul este cel care stabilește prin Ordonanță de Urgențăa perioada în care părinții beneficiază de ea. În momentul de față, legea e aplicabilă doar până la ridicarea stării de urgență.

Întrucât unitățile de învățământ rămân închise și dupa 15 mai și chiar și condițiile vacanței de vară sunt diferite, cred ca e mare nevoie ca măsura să fie prelungită”, mai spune Cucșa.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.