Skip to main content

Deputatul Cosmin Şandru, despre DOR: Certificarea reprezintă un element de mândrie naţională

Proiectul de lege cu privire la etichetarea anumitor produse cu denumirea ”De Origine România – DOR”, a fost adoptat de Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

Prin această schemă, producătorii şi procesatorii români, ar putea garanta faptul că produsul alimentar pus la vânzare este realizat pe teritoriul României şi fabricat din materii prime de origine românească.

CITEŞTE ŞI: Timişoara, codaşă în preferinţele turiştilor! Programul TM2023 nu a reuşit să atragă nici măcar numărul vizitatorilor din 2019

Pentru obținerea acestui certificat de calitate DOR, producătorii trebuie să îndeplinească un set de condiții stricte cum ar fi:

  • originea produselor;
  • atestarea ca producător;
  • autorizație sanitar-veterinară;
  • caracteristicile produselor;
  • declarație pe propria răspundere privind proveniența și arealul produselor agroalimentare.

Legea, iniţiată de parlamentarii liberali, printre care şi deputatul de Timiş, Cosmin Şandru, se va aplica pe tot teritoriul României pentru etichetarea produselor agroalimentare care utilizează în procesul de fabricaţie materii prime de bază de origine românească şi care respectă cerinţele prevăzute în lege.

“Legea prevede introducerea unui instrument legal de certificare voluntară (De Origine România-DOR) care va garanta că produsul alimentar achiziţionat este realizat pe teritoriul României şi va atesta originea românească a materiilor prime folosite în fabricarea alimentelor. Certificarea DOR reprezintă un element de mândrie națională, dar, de asemenea, va putea ajuta consumatorul în procesul de achiziție. Începând cu anul 2024, în vederea susținerii competitivității operatorilor economici certificați DOR, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va asigura resurse financiare pentru promovarea acestor produse”, spune Cosmin Şandru.

CITEŞTE ŞI: Mașina directorului de la Piețe, incendiată noaptea trecută, în fața casei! Poliția a început o anchetă

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.