Skip to main content

Deputatul Cosmin Şandru, despre DOR: Certificarea reprezintă un element de mândrie naţională

Proiectul de lege cu privire la etichetarea anumitor produse cu denumirea ”De Origine România – DOR”, a fost adoptat de Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

Prin această schemă, producătorii şi procesatorii români, ar putea garanta faptul că produsul alimentar pus la vânzare este realizat pe teritoriul României şi fabricat din materii prime de origine românească.

CITEŞTE ŞI: Timişoara, codaşă în preferinţele turiştilor! Programul TM2023 nu a reuşit să atragă nici măcar numărul vizitatorilor din 2019

Pentru obținerea acestui certificat de calitate DOR, producătorii trebuie să îndeplinească un set de condiții stricte cum ar fi:

  • originea produselor;
  • atestarea ca producător;
  • autorizație sanitar-veterinară;
  • caracteristicile produselor;
  • declarație pe propria răspundere privind proveniența și arealul produselor agroalimentare.

Legea, iniţiată de parlamentarii liberali, printre care şi deputatul de Timiş, Cosmin Şandru, se va aplica pe tot teritoriul României pentru etichetarea produselor agroalimentare care utilizează în procesul de fabricaţie materii prime de bază de origine românească şi care respectă cerinţele prevăzute în lege.

“Legea prevede introducerea unui instrument legal de certificare voluntară (De Origine România-DOR) care va garanta că produsul alimentar achiziţionat este realizat pe teritoriul României şi va atesta originea românească a materiilor prime folosite în fabricarea alimentelor. Certificarea DOR reprezintă un element de mândrie națională, dar, de asemenea, va putea ajuta consumatorul în procesul de achiziție. Începând cu anul 2024, în vederea susținerii competitivității operatorilor economici certificați DOR, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va asigura resurse financiare pentru promovarea acestor produse”, spune Cosmin Şandru.

CITEŞTE ŞI: Mașina directorului de la Piețe, incendiată noaptea trecută, în fața casei! Poliția a început o anchetă

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ies la iveală noi detalii în cazul bărbatului care s-a împușcat intenționat în cap, într-un poligon de tragere din Timișoara.
SC. SAB PREMIUM DENT SRL, cod de identificare fiscală 36352601, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Arad cu nr. J2/963/2016, cu sediul în Municipiul Arad, Strada Petru Maior, Nr. 1/10, județul Arad, România, anunta finalizarea proiectului cu codul SMIS 311765, intitulat: “DIVERSIFICAREA ACTIVITĂȚII DE PRODUCȚIE A COROANELOR ȘI PROTEZELOR DENTARE”, cofinanţat din […]
Ți s-a întâmplat vreodată, să te pplimbi pe străzile Timișoarei și să te întrebi care este povestea din spatele celor mai cunoscute construcții istorice sau spații culturale? Acum ai șansa să îți satisfaci curiozitatea!
Târgul de Crăciun de la Timișoara ajunge anul acesta la cea de-a XVII-a ediție și va avea loc în perioada 30 noiembrie 2024 – 5 ianuarie 2025, în zona centrală, dar și în cartiere orașului.
Asociația LOGS a inaugurat, astăzi, la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Timișoara,pictura murală “wAll of us”, realizată de artistul timișorean Andrei Dragan și o echipă de artiști localnici.
Se fac căutări ample, la această oră, pentru depistarea unei adolescente de 16 ani, care a plecat din casa bunicilor și nu s-a mai întors.
Teatrul Național din Timișoara anunță că începând de mâine vor putea fi achiziționate bilete pentru cele două reprezentații ale spectacolului The Infamous Ramirez Hoffman, spectacol în care publicul îl va putea reîntâlni pe celebrul actor american John Malkovich.
Linia Expres 8, din nou în circulație, în zona în care s-au desfășurat lucrările la magistrala de apă DN 1000, începând de mâine.