Skip to main content

Decizie de ultimă oră, privind lărgirea drumului către autostradă, prin Dumbrăviţa! ADR Vest avizează soluţia tehnică propusă de CJT

Epopeea modernizării drumului judeţean 691, care leagă Timişoara de autostrada A1, prin Dumbrăviţa şi Giarmata, pare că se apropie de final.

După mai multe întâlniri mediate de Agenţia pentru Dezvoltare Regională, a fost agreată soluţia finală pentru lărgirea şoselei la 4 benzi.

CITEŞTE ŞI: Şofer blocat într-o maşină, pe marginea prăpastiei! La orice mişcare, autoturismul risca să se prăbuşească

“Noi, în cadrul CJT, împreună cu preşedintele Alin Nica, am stabilit că cea mai bună formă şi legală este într-adevăr cea propusă de Primărie: să predea mijlocul fix, reţeaua de troleibuz, direct constructorului(…) Luni am stabilit cu partenerii, cele două Primării şi ADR Vest, o şedinţă în care să stabilim finalmente, împreună cu proiectantul, soluţie tehnică fezabilă pe acre să mergem. Avem 4 variante şi o propunere din partea noastră şi sperăm că luni, împreună cu ADR Vest, cu care am avut deja mai multe discuţii, vom avea soluţia tehnică finală, iar proiectantul va putea să meargă mai departe cu partea de proiectare”, declara administratorul public al judeţului, Marian Constantin Vasile, în urmă cu o săptămână.

Acum, ADR Vest anunţă că girează pentru soluţia tehnică propusă de CJT, care prevede câte două benzi pe fiecare sens și menținerea liniei de troleibuz.

“Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a avizat soluția pentru extinderea drumului județean la patru benzi de circulație, câte două benzi pe fiecare sens, și menținerea liniei de troleibuz existentă, propusă de UAT Județul Timiș, în calitate de lider de parteneriat, în condițiile implementării acesteia cu respectarea normelor de proiectare și a legislației în vigoare”, transmite ADR Vest, care reaminteşte că proiectul trebuie implementat până la finalul anului, pentru a nu se pierde finanţarea europeană.

CITEŞTE ŞI: Filarmonica Banatul prezintă timișorenilor un proiect în premieră, intitulat ”Laborator de idei și sunete”!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.