Skip to main content

Decizie de ultimă oră, la Timişoara! Programul teraselor revine la normal! Hotărârea de ieri a fost revocată

În urmă cu puţin timp s-a încheiat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocată la solicitarea primarului Nicolae Robu.

Edilul a cerut reanalizarea hotărârii luate ieri, prin care s-a stabilit ca terasele să se închidă la ora 23:00, ca măsură de limitare a răspândirii COVID-19.

CITEŞTE ŞI: Mutare spectaculoasă! PSD desemnat o femeie să candideze la Primăria Timişoara. Cine intră în cursă?

Iniţial nu s-a opus, deoarece a crezut că este o decizie luată la nivel naţional, iar decizia Comitetului Judeţean a fost doar o formalitate care trebuia îndeplinită.

“Nu știu situația din alte orașe, nu mă pronunț, dar în Timișoara consider că nu își are rostul o asemenea decizie, pentru că în Timișoara și până la ora 23.00 și după ora 23.00 se respectă regulile care au fost instituite pentru a ne proteja de acest virus afurisit. Puteți vedea, la terase se stă așa cum este stabilit, maxim patru persoane la o masa, cei care servesc sunt cu mănuși cu mască, distanțele dintre mese sunt atât cât trebuie să fie, drept urmare nu văd de ce ar trebui să se oprească această activitate la ora 23.00, câtă vreme timișorenii care muncesc, aici se lucrează, economia merge, simt nevoia să iasă seara să relaționeze, să empatizeze, omul este o ființă socială și trebuie să asigurăm condiții să socializeze. Nu s-a întâmplat până acum nimic rău la terase în termini de COVID și atunci eu consider că trebuie lăsate lucrurile să meargă tot așa și pe mai departe”, a declarat primarul municipiului Timişoara.

Edilul a avut câştig de cauză în faţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş care a modificat hotărârea luată ieri.

Astfel, terasele nu se mai închid, iar masca este obligatorie în în locurile de joacă, doar pentru copiii care au împlinit 16 ani, şi nu 5 ani, aşa cum se stabilise ieri.

A fost modificată şi reglementarea privind organizarea târgurilor, oboarelor şi pieţelor, care acum este permisă, dar cu respectarea unor reguli stricte.

CITEŞTE ŞI: Actualizare! Cine intră în carantină, la întoarcerea în România? Noua listă intră în vigoare în această noapte

„Se interzice organizarea târgurilor, oboarelor, iarmaroacelor și a piețelor de vechituri la care accesul nu este controlabil și nu se asigură distanța de minim 2 m între standurile de vânzare și prezența în perimetru a unui număr de persoane cel mult egal cu a zecea parte din suprafața în metri pătrați pe care se desfățoară târgul, oborul, iarmarocul, respectiv piața comercială, până la încetarea stării de alertă”, se arată în hotărârea luată astăzi.

VEI AICI TEXTUL INTEGRAL AL HOTĂRÂRII COMITETULUI JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.

Un bărbat a murit după ce a fost spulberat de o mașină! Polițiștii au început o anchetă

Accident cumplit, soldat cu decesul unui bărbat de 46 de ani! Acesta mergea pe partea carosabilă, când a fost lovit în plin de o mașină.

Mai multe localități din județ rămân fără apă la robinete! Aquatim anunță lucrări la rețele joi și vineri

Aquatim anunță că în zilele viitoare se vor face lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare din mai multe localități din județ.

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.