Skip to main content

A început o nouă campanie de colectare a deşeurilor periculoase! Vezi aici cum poţi scăpa de ele

Marilen Pirtea

Începând de astăzi, până pe 15 martie se desfăşoară o nouă campanie organizată de RETIM și ADID Timiș, pentru colectarea deșeurilor periculoase în zona 0 a judeţului Timiş.

Vizate sunt localitățile Lugoj, Buziaș, Recaș, Balinț, Bara, Belinț, Bogda, Boldur, Brestovăț, Chevereșu Mare, Costeiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița, Sacoșu Turcesc, Secaș, Știuca, Topolovățu Mare și Victor Vlad Delamarina.

În perioada 1 februarie – 15 martie se desfăşoară campania organizată de RETIM Ecologic Service SA și ADID Timiș pentru colectarea deșeurilor periculoase în zona 0 a judeţului Timiş în localitățile Lugoj, Buziaș, Recaș, Balinț, Bara, Belinț, Bogda, Boldur, Brestovăț, Chevereșu Mare, Costeiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița, Sacoșu Turcesc, Secaș, Știuca, Topolovățu Mare și Victor Vlad Delamarina.

CINE poate preda deşeuri periculoase

Cetățenii din localităţie menţionate mai sus pot depune prin aport voluntar deșeurile periculoase în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare și între orele menționate în tabelul de mai jos.

CE se poate preda în cadrul acestei campanii

DEŞEURILE PERICULOASE sunt:

ambalaje care conţin reziduuri de substanţe pericu­loase sau sunt contaminate cu substanţe periculoase

ambalaje metalice care conţin o matrica poroasă solidă formată din materiale periculoase (ex. azbest), in­clusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanţi, materiale fil­trante (inclusiv filtre de ulei nespecificate in altă parte),

materiale de lustruire şi îm­brăcăminte de protecţie contaminate cu substanţe periculoase

vopsele, cerneluri, adezivi şi răşini cu conţinut de substanţe periculoasebaterii şi acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii şi acumulatori nesortate conţinând aces­te baterii

solvenţi, acizi, alcali

uleiuri şi grăsimi, altele decât cele comestibile

de­tergenţi cu conţinut de substanţe pericu­loase

butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu conţinut de substanţe peric­uloase

deşeuri din lemn cu conţinut de substanţe periculoase,

pesticide

deşeuri de vopsele şi lacuri cu conţinut de solvenţi organici sau alte substanţe periculoase.

ATENŢIE! Deșeurile periculoase nu trebuie amestecate cu alte categorii de deșeuri (reziduale, reciclabile, de construcții, etc.)!

ATENŢIE! Nu se colectează în cadrul acestor campanii deșeurile electrice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, computere, etc.)!

Deșeurile periculoase se păstrează în gospodărie până în momentul aducerii voluntare la punctul de colectare și nu se depun pe domeniul public în afara programului de colectare.

UNDE şi CÂND se pot preda deşeurile periculoase

tab

Detalii despre efectuarea acestor campanii și pe www.adidtimis.ro/stiri.

De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Reprezentanții Aquatim vor desfășura lucrări de spălare a bazinului de înmagazinare și a rețelelor de apă în două localități din județ, la începutul săptămânii următoare.
Apa caldă de consum și încălzirea vor fi întrerupte pe 4.11.2024, de la ora 09ºº până la ora 14ºº, la punctele termice: 10, 10A, 10B, 10C, 10D, Romanilor, 15, Torac, pentru remedierea unei defecțiuni apărute în incinta CET Centru.
Reprezentanții Universității de Vest din Timișoara vor să afle păreri pertinente despre investiția de 13 milioane de lei în achiziția și montarea unei centrale fotovoltaice de mari dimenisuni,
După ce în vara acestui an, Primăria Timișoara a anunțat introducerea în circulație a liniei de autobuz 24, asta după ce linia 23 a fost desființată, acum, municipalitatea extinde traseul aferent.
Cluburile de scrimă din întreaga țară, dar și din străinătate, își dau întâlnire în acest weekend la „Cupa Floreta”, ediția a VIII-a, o competiție anuală dedicată tinerelor talente din scrimă.
Un control de rutină în trafic s-a transforma într-o urmărire ca în filme, după ce un șofer a ignorat semnalele polițiștilor care încercau să îl tragă pe dreapta.