Skip to main content

De neratat! Noptea Albă a Filmului Românesc aduce la Timișoara, trei dintre cele mai aşteptate filme ale anului

Cinemaul autohton este sărbătorit la Timișoara în 15 septembrie cu ocazia Nopții Albe a Filmului Românesc.

Proiecțiile vor avea loc la Cinema Victoria, unde ror rula în avanpremieră trei dintre cele mai așteptate filme românești ale anului: Vulturii din Țaga, distins în cadrul TIFF 2023 cu Mențiunea Specială Zilele Filmului Românesc Pentru Secțiunea Lungmetraj, urmat de filmul Tigru.

La invitația Cinema Victoria, regizorul filmului, Andrei Tănase, va fi prezent în cadrul proiecției urmată de o sesiune de Q&A.

În avanpremieră va fi proiectat și documentarul Soțul meu musulman.

Biletele se găsesc pe site-ul Cinema Victoria și la casierie, înainte de fiecare proiecție.

Program complet – Cinema Victoria

18:30  Vulturii din Țaga, r. Adina Popescu, Iulian Ghervase, 74′ | avanpremieră

Documentarul spune povestea unui antrenor de fotbal dintr-un sat transilvănean, precum și a comunității pe care o reprezintă. Aproape în fiecare duminică, Nelu Târnovan, un antrenor de fotbal cu vechime, marchează terenul stadionului local, situat undeva la marginea unui sat din Transilvania.

20:30  Tigru, r. Andrei Tănase, 79′ | avanpremieră în prezența regizorului

Cu Paul Ipate, Cătălina Moga, Alex Velea.

Medicul veterinar Vera lucrează la o grădină zoologică, după o dramă personală care a creat distanță între ea și soțul ei, Toma, directorul unui teatru pentru copii. Când află că soțul o înșală, Vera are o cădere nervoasă și îi dă drumul tigrul Rihanna. Căutând tigrul prin păduri, începe să se gândească la căsătoria ei și la lume, în general.

23:00  Soțul meu musulman, r. Daniel Bărnuți, Alexandra Lizeta Bărnuți, 71′ | avanpremieră

Documentar cu Daniel Bărnuți și Anca Lizeta Bărnuți

Daniel, un tânăr care s-a convertit la Islam atunci când avea 20 de ani, se căsătorește cu Liz, o femeie independentă și cu o personalitate puternică. Așteptările lor sunt mari. Daniel se așteaptă ca Liz să-i accepte religia, iar Liz are încredere că el o va proteja și o va sprijini și va fi în orice situație alături de ea.

Evenimentul, devenit tradiție în București, se va desfășura simultan în Timișoara și în  Cluj-Napoca.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.