Skip to main content

De-a râsu-plânsu! Polița Locală donează, apoi amendează! Cum au ajuns motoscuterele agenților să bage zâzanie între trei instituții din Timișoara?

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

La Timișoara, Poliția Locală, Primăria și Administrația Canalului Bega au ajuns protagonistele unei povești demne de cascadorii râsului, din cauza motoscuterelor din dotarea agenților locali.

Totul a început în urmă cu mai bine de un an, când șeful Poliției Locale a cerut ajutorul unui prieten ca să scape de rablele pe care au patrulat agenții, ani de zile.

Le-a donat către Administrația Canalului Bega, al cărui director s-a oferit să le depoziteze în curtea instituției. A crezut că prin mâna întinsă polițiștilor locali își face și lui un bine, pentru că spera că motoscuterele pot fi reparate și folosite de angajații săi.

Doar că vehiculele erau prea deteriorate, așa că au rămas abandonate, după se vede în fotografiile primite de la un cititor Sursa de Vest, căruia îi mulțumim.

Acum, șeful Administrației Canalului Navigabil Bega, Ioan Mateescu, este amenințat de aceeași polițiști locali  pe care i-a ajutat, cu amenzi usturătoare, în cazul în care nu mută motocicletele din curtea insituției care s-a dovedit a fi propietarea Primăriei.

“Acum vreun an și jumătate m-a sunat șeful Poliției Locale și m-a întrebat dacă mi le trebuie, pentru că ei urmau să le caseze, iar între istituții este permisă această predare gratuită. Mi-a dat 5 bucăți, pe care le-am pus la noi în curte. Noi acolo stăm în chirie, iar la intrare este barieră, montată de proprietar. Într-o zi, bariera a dispărut, am întrebat pe toată lumea ce s-a întaâmplat, și am aflat că terenul unde parcam noi mașinile și unde pusesem și scuterele, era de fapt domeniul public al Primăriei. Domnul Fritz a trimis Poliția Locală care a dat dat bariera jos, iar în urmă cu o săptămână ne-am trezit cu un telefon de la Poliția Locală că ne amendează dacă nu ridicăm scuterele de acolo. Adică eu le fac un bine, le iau scuterele, care erau praf, rugină, le-am dus la un service și mi s-a spus că nu se mai poate face nimic cu ele, iar ei mă amenință că ne amendează”, a declarat pentru Sursa de Vest, Ioan Mateescu, directorul Administrației Canalului Navigabil Bega.

Partea bună este că, presat de Poliția Locală, Mateescu și-a mai încercat norocul pe la alte service-uri auto și a reușit să găsească unul dispus să repare rablele. Din cele cinci motoscutere neutilizabile, vor rezulta doar două, pe care le vor folosi în viitor, angajații care lucrează la ecluză.

De cealaltă parte, Poliția Locală spune că motoscuterele au ajuns la Administrația Canalului Bega la solicitarea lui Mateescu care ulterior, le-a abandonat pe domeniul public.

„Motoscuterele vechi, în număr de 15, care nu mai erau funcționale, au fost transmise cu titlu gratuit către Primăriile Moșnița, Recaș și Administrația Canalului Navigabil Bega, conform HG nr. 841 din 23 octombrie 1995 privind procedurile de transmitere fără plată şi de valorificare a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, la solicitarea unor astfel de instituții publice conform aceluiași act normativ. Bunurile respective nu se află în proprietatea/patrimoniul Direcției Generale a Poliției Locale Timișoara din aprilie 2023, acestea fiind radiate și intrând în patrimoniul instituțiilor publice care le-au solicitat.

În data de 23.01.2025 Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara a demarat procedura standard care se aplică autovehiculelor abandonate, având în vedere faptul că Administrația Canalului Navigabil Bega a depozitat acele bunuri împreună cu alte autovehicule abandondonate, pe terenul de pe Splaiul Tudor Vladimirescu, aparținând domeniului public, aceasta după ce în repetate rânduri s-a dialogat cu conducerea instituției menționate privind modul de gestionare și depozitare a bunurilor pe care le-au solicitat cu titlu gratuit. Facem mențiunea că la transmiterea acestora, au fost verificate și nu conțineau documente oficiale”, transmite Poliția Locală Timișoara, pentru Sursa de Vest.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.