Dan Idolu: 2017, un an excepțional pentru Aeroportul Internațional Timișoara!

Anul 2017 a însemnat pentru Aeroportul Internațional Timișoara un an plin de evenimente și de realizări.

Au fost adăugate destinații noi: curse regulate (Tel Aviv și Frankfurt-am-Main), și curse de vacanță (Constanța, Palma de Mallorca), iar cursele regulate și-au suplimentat frecvențele.

Toate acestea au dus la creșterea numărului de pasageri și a numărului de zboruri și, inclusiv, la o creștere economică a societății.

Aeroportul Internațional Timișoara a înregistrat în 2017 peste 1,65 milioane de pasageri!

CITEȘTE ȘI:Proprietarii clădirilor aflate în paragină, arși la buzunare de Primăria Timișoara!

„A fost un an foarte  bun din toate punctele de vedere, am lansat rute noi, am înregistrat creșteri ale traficului aerian, dar și din punct de vedere economic. Anul acesta, deja din luna august am înregistrat pasagerul cu numărul un milion. Suntem optimiști și credem că anul viitor vom ajunge mai devreme la pragul de 1 milion, iar până la finele lui 2018 ne dorim să atingem 2 milioane de pasageri”, a spus directorul aeroportului, Dan Idolu. 

Aeroportul Internaţional Timişoara a devenit, la începutul anului, primul aeroport din România certificat EASA (European Aviation Safety Agency). Tot ca o premieră pentru un aeroport din România, în luna noiembrie a fost inaugurată prima stație de încărcare electrică pentru autovehicule.

Una dintre investițiile majore din cadrul aeroportului a fost extinderea și modernizarea parcării auto, în valoare de 1,38 milioane de lei. Modernizarea parcării a însemnat extinderea numărului de locuri la aproape 1000 de locuri, crearea unor parcări pentru taxi, autobuze, camioane, persoane cu dizabilități, restabilirea traseului pentru mijloacele de transport în comun și achiziționarea unui nou sistem de bariere. Investiția este în curs de derulare și va fi finalizată în martie 2018.

CITEȘTE ȘI: Incendiu violent în vestul țării!

În ceea ce privește anul 2018, Dan Idolu, directorul Aeroportului Internațional Timișoara, a declarat că: “Sunt create condițiile reale de realizare a unei investiții majore, construirea unor noi terminale. Am depus documentația, s-a deschis finanțarea pentru terminal de sosire de curse externe care va fi pus în funcție în martie 2018, un terminal de sosiri absolut necesar pentru traficul actual, urmând ca în același timp, la finalul anului următor să înceapă construcția terminalului de plecări. Aceste investiții sunt finanțate 50% din surse proprii, 50 din fonduri europene”.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Razie pe șoselele din județ! Peste 500 de sancțiuni

Polițiștii rutieri timișeni, pe șoselele din județ, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Un bloc evacuat în mijlocul nopții, după ce un apartament de la etajul 4 a luat foc!

Noaptea trecută, pompierii au fost solicitați să intervină pentru a stinge un incendiu ce a cuprins un apartament de la etajul patru al unui bloc.

O săptămână cu întreruperi zilnice de apă, în Recaș!

Aquatim anunță lucrări de spălare a rețelei de distribuție, în următoarea săptămână, la Recaș!

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.