Dacă se dovedește că a plagiat, Pirtea își poate lua adio de la Parlament

Publicația pressone.ro a publicat o anchetă în care îl acuză pe rectorul UVT, Marilen Pirtea, de plagiat.

Jurnalista Emilia Şercan susține că Marilen Pirtea a copiat în cel puţin patru articole ştiinţifice, și a publicat de două ori un alt articol, dar cu titluri diferite. Suspiciunile de plagiat planează asupra rectorului UVT în plină campanie electorală, Pirtea fiind pe lista PNL Timiș pentru alegerile parlamentare.

Articolele științifice vizate de ancheta jurnalistică au fost publicate în perioada 2008-2015 și îl au pe rectorul UVT ca prim-autor. Acesta este acuzat, în plină campanie electorală, că a plagiat în repetate rânduri. În fața acuzațiilor, Pirtea s-a declarat nevinovat. El, însă, nu a transmis public un punct de vedere amplu cu privire la suspiciunile ce planează asupra sa.

Cu toate acestea, despre subiect a vorbit Alina Gorghiu, președintele PNL, partidul pe listele căruia rectorul UVT candidează pentru un mandat de deputat.

Dacă se dovedește că a plagiat drumurile noastre se vor despărți. Acum nu vorbim despre un lucru dovedit. În acest moment vorbim de o anchetă jurnalistică, dar să nu uităm că este ultima săptămână de campanie electorală, și aș trata sensibil acest subiect. Nu vreau să intru în niciun fel de scenariu. Acum există un semn de întrebare ridicat de cei din presă care va fi analizat. Am încrederea că domnul Pirtea va putea demonta aceste acuzații. Domnul Pirtea va da toate declarațiile pe acest subiect, dânsul deja a avut o reacție, dar urmează să detalieze răspunsurile la aceste probleme. Eu nu pot da verdicte în materie de plagiat. Suntem un stat de drept, iar acuzele trebuie confirmate de autoritățile abilitate”, a spus președintele PNL, Alina Gorghiu.

La fel de ferm a fost și liderul PNL Timiș, Nicolae Robu, care până de curând se bătea cu pumnul în piept că el a fost cel care l-a propus pe Pirtea să deschidă lista filialei la Camera Deputaților.

Nu-i putem cere să se retragă de pe lista de candidați, dar dacă se va dovedi că a plagiat va trebui să se retragă din Parlament”, a spus liderul liberal.

Vă reamintim că în ultima vizită la Timișoara, desfășurată la începutul anului universitar, președintele Klaus Iohannis a solicitat Ministerului Educației să se miște repede atunci când asupra unor persoane din viață publică planează astfel de suspiciuni. Acesta a atras atenția că acuzații nefondate pot distruge într-o secundă cariere muncite ani la rând. Cu toate acestea, președintele a spus imperativ ca cei dovediți plagiatori trebuie să dispară din viața educațională, sau din piața politică.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a primit aviz favorabil din partea Comisiei de circulație pentru închiderea traficului rutier pe strada Mircea Hoinic.

FOTO Sute de agenţi economici, la seminarul de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedura Fiscală, organizat de CCIAT

Seminar de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, organizat de CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.