Skip to main content

Cu chiu cu vai, începe instalarea staţiilor de încărcare rapidă pentru autobuzele electrice din Timişoara! Documentaţia este gata de 13 luni

C Xela Instal SRL, cu sediul în Moşniţa Nouă, a câştigat licitaţia pentru instalarea a 11 staţii de încărcare rapidă, în mai multe zone ale oraşului.

Documentaţia pentru această achiziţie este gata de la mijlocul lunii decembrie 2022, însă licitaţia a fost demarată abia în toamna anului trecut.

Contractul are o valoare de 2.787.313,21 lei (fără TVA), iar lucrările propriu-zise trebuie să fie gata în 6 luni de la emiterea ordinului de începere.

Investiţia face parte din proiectul administraţiei Robu, care prevedea achiziţia a 44 de autobuze electrice şi amenajarea unei platforme de garare şi a 44 stații de încărcare lentă şi 4 stații de încărcare rapidă.

Până acum au fost instalate doar 11 staţii de încărcare, toate în incinta depoului STPT, de pe bulevardul Dâmboviţa.

Din acest motiv, cele mai multe dintre autobuzele electrice nu sunt scoase pe traseu.

Contractul semnat cu SC Xela Instal SRL prevede amenajarea de staţii de încărcare după cum urmează:

  • Depoul STPT (Societatea de Transport Public Timișoara) de pe Calea Stan Vidrighin – 1 bucată
  • Capăt de linie Zona Industrială Freidorf pe strada Paul Morand – 1 bucată
  • Capăt de linie Calea Șagului – 3 bucăți
  • Sensul giratoriu de la AEM – 2 bucăți
  • Strada Oituz (ambele sensuri) – 2 bucăți
  • Stația de la Poștă – 2 bucăți

Alte patru staţii suplimentare vor fi instalate într-un lot separat la depoul STPT de pe bulevardul Dâmbovița.

La stațiile rapide încărcarea durează aprox 40-50 minute, iar la cele normale, de acum, durează 4-5 ore.

De asemenea, la cele rapide, se pot efectua încărcări de câte 10 minute între curse, astfel încât autobuzele să aibă continuitate pe traseu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.