Skip to main content

Cu chiu cu vai, începe instalarea staţiilor de încărcare rapidă pentru autobuzele electrice din Timişoara! Documentaţia este gata de 13 luni

C Xela Instal SRL, cu sediul în Moşniţa Nouă, a câştigat licitaţia pentru instalarea a 11 staţii de încărcare rapidă, în mai multe zone ale oraşului.

Documentaţia pentru această achiziţie este gata de la mijlocul lunii decembrie 2022, însă licitaţia a fost demarată abia în toamna anului trecut.

Contractul are o valoare de 2.787.313,21 lei (fără TVA), iar lucrările propriu-zise trebuie să fie gata în 6 luni de la emiterea ordinului de începere.

Investiţia face parte din proiectul administraţiei Robu, care prevedea achiziţia a 44 de autobuze electrice şi amenajarea unei platforme de garare şi a 44 stații de încărcare lentă şi 4 stații de încărcare rapidă.

Până acum au fost instalate doar 11 staţii de încărcare, toate în incinta depoului STPT, de pe bulevardul Dâmboviţa.

Din acest motiv, cele mai multe dintre autobuzele electrice nu sunt scoase pe traseu.

Contractul semnat cu SC Xela Instal SRL prevede amenajarea de staţii de încărcare după cum urmează:

  • Depoul STPT (Societatea de Transport Public Timișoara) de pe Calea Stan Vidrighin – 1 bucată
  • Capăt de linie Zona Industrială Freidorf pe strada Paul Morand – 1 bucată
  • Capăt de linie Calea Șagului – 3 bucăți
  • Sensul giratoriu de la AEM – 2 bucăți
  • Strada Oituz (ambele sensuri) – 2 bucăți
  • Stația de la Poștă – 2 bucăți

Alte patru staţii suplimentare vor fi instalate într-un lot separat la depoul STPT de pe bulevardul Dâmbovița.

La stațiile rapide încărcarea durează aprox 40-50 minute, iar la cele normale, de acum, durează 4-5 ore.

De asemenea, la cele rapide, se pot efectua încărcări de câte 10 minute între curse, astfel încât autobuzele să aibă continuitate pe traseu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.