Skip to main content

Crosul OncoHelp, cel mai important eveniment caritabil și sportiv al toamnei are loc în weekend! Cu banii strânși vor fi cumpărate infuzomate pentru bolnavii de cancer

Este deja tradiție ca în luna septembrie să aibă loc cel mai important eveniment caritabil și sportiv al toamnei, la Timișoara.

Crosul Oncohelp are loc duminică, 24 septembrie, iar startul se va da la Parcul Alpinet (fosta terasă Flora) la ora 10.00.

Crosul OncoHelp ajunge anul acesta la cea de-a 4 a ediție. De data aceasta, fondurile ce vor fi strânse din donații și din taxa de înscriere la cros vor avea ca destinație achiziționarea a 15 infuzomate. Dispozitivele medicale sunt necesare pentru administrarea cu precizie a tratamentelor perfuzabile, sistemul integrat de control limitând posibilele erori și oferind o și mai mare siguranță pacientului.

„În fiecare zi, zeci de pacienți care urmează un tratament în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp sunt conectați la un asemenea aparat folosit pentru administrarea medicamentelor, a sângelui și a produselor sangvine. Infuzomatul calculează automat rata de administrare pe baza concentrației medicamentului în raport cu doza stabilită de medic. Software-ul asigură un nivel foarte mare de precizie în administrarea perfuziei, dar și de control, excluzând erorile umane”, spune Șerban Negru – președintele Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara.

„Ca de fiecare dată, Crosul OncoHelp urmărește două mari direcții – sănătate prin sport și sprijin pentru pacienții Centrului de Oncologie OncoHelp. Este important să conștientizăm faptul că activitatea fizică practicată în mod regulat este în beneficiul sănătății noastre și, totodată, faptul că stă în puterea noastră să ajutăm oamenii bolnavi de cancer. Generozitatea voastră din cadrul celor două evenimente caritabile din anul 2022, Crosul OncoHelp și Dovleacul Roz, a făcut posibilă achiziționarea a 27 de fotolii ergonomice pentru pacienții oncologici. Acest tip de mobilier este folosit de către pacienții nevoiți să stea ore întregi țintuiți pe un scaun în timp ce primesc un tratament chimio sau suportiv. Pentru fiecare fotoliu este necesar să alocăm o pompă volumetrică – infuzomat”, spune Valeriu Boruga – managerul Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara.

Programul Crosului OncoHelp este următorul:

  • – ora 09:00 – distribuirea numerelor pentru înscrierile on-line/înscrierile la fața locului;
  • – ora 09:45 – încălzirea alături de antrenorul ALEX MIU;
  • – ora 10:00 – start cursă;
  • – ora 11:00 – premierea simbolică a celor care au obținut cel mai bun timp;
  • – traseu: Parcul Alpinet (fosta Terasă Flora) – Podul Tinereții – Podul Michelangelo – Podul Decebal – Podul Michelangelo – Podul Tinereții – Podul Traian – Parcul Alpinet (fosta Terasă Flora)
  • * punct de rehidratare la Podul Decebal;

Înscrierile se vor efectua on-line, dar și la fața locului – în ziua evenimentului, începând cu ora 09:00. Taxa de participare – 50 Ron.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.