Skip to main content

Crosul OncoHelp, cel mai important eveniment caritabil și sportiv al toamnei are loc în weekend! Cu banii strânși vor fi cumpărate infuzomate pentru bolnavii de cancer

Este deja tradiție ca în luna septembrie să aibă loc cel mai important eveniment caritabil și sportiv al toamnei, la Timișoara.

Crosul Oncohelp are loc duminică, 24 septembrie, iar startul se va da la Parcul Alpinet (fosta terasă Flora) la ora 10.00.

Crosul OncoHelp ajunge anul acesta la cea de-a 4 a ediție. De data aceasta, fondurile ce vor fi strânse din donații și din taxa de înscriere la cros vor avea ca destinație achiziționarea a 15 infuzomate. Dispozitivele medicale sunt necesare pentru administrarea cu precizie a tratamentelor perfuzabile, sistemul integrat de control limitând posibilele erori și oferind o și mai mare siguranță pacientului.

„În fiecare zi, zeci de pacienți care urmează un tratament în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp sunt conectați la un asemenea aparat folosit pentru administrarea medicamentelor, a sângelui și a produselor sangvine. Infuzomatul calculează automat rata de administrare pe baza concentrației medicamentului în raport cu doza stabilită de medic. Software-ul asigură un nivel foarte mare de precizie în administrarea perfuziei, dar și de control, excluzând erorile umane”, spune Șerban Negru – președintele Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara.

„Ca de fiecare dată, Crosul OncoHelp urmărește două mari direcții – sănătate prin sport și sprijin pentru pacienții Centrului de Oncologie OncoHelp. Este important să conștientizăm faptul că activitatea fizică practicată în mod regulat este în beneficiul sănătății noastre și, totodată, faptul că stă în puterea noastră să ajutăm oamenii bolnavi de cancer. Generozitatea voastră din cadrul celor două evenimente caritabile din anul 2022, Crosul OncoHelp și Dovleacul Roz, a făcut posibilă achiziționarea a 27 de fotolii ergonomice pentru pacienții oncologici. Acest tip de mobilier este folosit de către pacienții nevoiți să stea ore întregi țintuiți pe un scaun în timp ce primesc un tratament chimio sau suportiv. Pentru fiecare fotoliu este necesar să alocăm o pompă volumetrică – infuzomat”, spune Valeriu Boruga – managerul Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara.

Programul Crosului OncoHelp este următorul:

  • – ora 09:00 – distribuirea numerelor pentru înscrierile on-line/înscrierile la fața locului;
  • – ora 09:45 – încălzirea alături de antrenorul ALEX MIU;
  • – ora 10:00 – start cursă;
  • – ora 11:00 – premierea simbolică a celor care au obținut cel mai bun timp;
  • – traseu: Parcul Alpinet (fosta Terasă Flora) – Podul Tinereții – Podul Michelangelo – Podul Decebal – Podul Michelangelo – Podul Tinereții – Podul Traian – Parcul Alpinet (fosta Terasă Flora)
  • * punct de rehidratare la Podul Decebal;

Înscrierile se vor efectua on-line, dar și la fața locului – în ziua evenimentului, începând cu ora 09:00. Taxa de participare – 50 Ron.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.