Skip to main content

Creştere firavă a numărului de pasageri de pe Aeroportul Timişoara! Suntem sub media naţională, privind evoluţia traficului aerian, în ultimul an

Anul trecut, aeroporturile din România fost tranzitate de 25 de milioane de pasageri, cu 17% mai mulţi faţă de 2022.

Cea mai mare creştere, de 52%, a fost înregistrată în Iaşi, unde aeroportul a avut 2.338.377 de pasageri, în 2023, iar în 2022, doar 1.538.585.

Pe locul doi în ceea ce priveşte evoluţia traficului de pasageri, este aeroportul din Craiova, unde anul trecut au fost înregistrate 597.990 de persoane, cu 25,46% mai multe decât în 2022.

CITEŞTE ŞI: Noi restricții de circulație la Timișoara, începând de luni! Unele străzi se închid complet traficului

O creştere similară a avut şi aeroportul din Cluj-Napoca, care anul trecut a fost tranzitat de 3.240.750 de pasageri.

“Ne bucurăm să constatăm că în România traficul de pasageri a recuperat puternic, astfel că am depășit valorile înregistrate înainte de pandemie. Spre comparație, traficul aerian din Europa va atinge probabil valorile din anul 2019 abia la sfârșitul acestui an. Ne așteptăm ca valorile de trafic să crească constant și estimăm că în anul 2040 pe aeroporturile din România vom depăși 50 de milioane de pasageri”, a declarat David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România.

În schimb, traficul de pe aeroporturile Otopeni şi Timişoara a avut creşteri sub media naţională, de 16,1%, respectiv 13,5%.

Anul trecut, Aeroportul Traian Vuia din Timişoara a fost tranzitat de 1.354.859 călători, cifre ce îl plasează pe locul 4, ca număr de pasageri, după Otopeni, Cluj-Napoca şi Iaşi.

Conform Asociaţiei Aeroporturilor din România, numărul pasagerilor pe rutele interne a scăzut în 2023, cu 8% faţă de anul precedent, în timp ce numărul celor de pe rutele externe a crescut cu 19,62% în 2023 față de anul 2022 (22.737.257 pasageri).

CITEŞTE ŞI: S-a urcat rupt de beat la volan și a intrat cu mașina în gardul unui cimitir! Șoferul s-a ales cu dosar penal

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.