Skip to main content

Copiii mai puțin norocoși au nevoie de tine! Ajută-i să facă o plimbare cu bicicleta! Pentru unii, ar fi prima experienţă de acest gen

Dacă ai o bicicletă pe care nu o mai folosești sau doar îți dorești să ajuți un copil să simtă bucuria de a merge pe două roţi, atunci campania „My Bike RO Bike” îţi vine ca o mănuşă.

Prin acest program, coordonat de Fundația Comunitară Timișoara, organizatorii urmăresc să adune cât mai multe biciclete pentru micuţii cu nevoi speciale, din orașul Recaș.

„My Bike RO Bike e o campanie prin care vrem să încurajăm oamenii să doneze bicicletele vechi, dar funcționale, către o comunitate care are nevoie de ea. Profesorii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” din Recaș organizează activități cu copiii, îi învață să meargă pe biciclete, organizează activități săptămânale cu copiii pentru a învăța și regulile de circulație, dar le arată și cum să își întrețină bicicletele. Cea mai mare problemă este faptul că le lipsesc chiar bicicletele, iar noi am decis să le dăm o mână de ajutor  printr-o campanie de donație. Ne dorim ca împreună să îi ajutăm pe acești copii să devină mai încrezători, mai independenți, să se integreze mai bine în comunitate”, a spus Daniela Chesaru, directorul Fundației Comunitare Timișoara.

Organizatorii campaniei anunță că bicicletele colectate prin acest program pot fi duse la magazinul Decathlon din Timișoara (str. Ștefan Procopiu nr. 1), în perioada de desfășurare a campaniei.

Cei interesați să-și doneze bicicleta, trebuie întâi să o verifice, pentru a fi funcțională, iar ulterior să se înscrie AICI, pentru a anunța ziua în care o vor duce la punctul de donație, dar și pentru a transmite un mesaj către viitorii beneficiari.

Bicicletele colectate vor fi apoi transportate la Recaș și donate Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu”.

„Elevii noștri sunt copii cu cerințe educaţionale speciale care provin din medii sociale şi economice dezavantajate. Preocuparea familiilor asupra greutăţilor zilnice, face ca foarte puţini copii să aibă acces la resurse necesare achiziţionării unei biciclete sau a unor componente necesare reparării în regim propriu a celor existente. Ne dorim să desfășurăm activități atractive care să contribuie la creşterea prezenţei la şcoală a unui număr cât mai mare de copii; încurajarea utilizării bicicletei ca şi mijloc de transport sustenabil, dezvoltarea încrederii şi capacităților necesare pentru a circula în siguranţă”, a spus Lavinia Hansman, profesor coordonator al proiectului din partea CSEI Recaș.

Mai multe detalii legate de campania My Bike RO Bike se găsesc AICI.

Fundația Comunitară Timișoara (FCTM) face parte din mișcarea Fundațiilor Comunitare din România și a fost înființată în anul 2016 de către un grup de oameni preocupați de binele comun.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.