Skip to main content

Continental dezvoltă tehnologiile viitorului în parteneriat cu instituțiile de învățământ din România!

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

De peste 20 de ani, compania Continental derulează numeroase parteneriate cu instituțiile de învățământ din România pentru a asigura un cadru modern de lucru după finalizarea studiilor tinerilor care doresc să dezvolte tehnologiile viitorului.

În colaborare cu universitățile și partenerii din sistemul de învățământ preuniversitar, am continuat la nivel național să susținem dezvoltarea educației în comunitățile în care activăm. Astfel, fie că vorbim despre introducerea de noi materii în curricula universitară, care să poată susține nevoia din ce în ce mai mare de specialiști în industrie, precum și implicarea companiei în inițierea și derularea cu succes a școlii profesionale duale, suntem activi pentru a ne asigura că toate demersurile vor crea un impact pozitiv în societate și în industrie. Avem în desfășurare parteneriate strategice cu universităţile, iar cum maşina devine acum un sistem definit de software, avem nevoie de oameni specializaţi în software, IT, tehnologie cloud, securitate cibernetică, big data, inteligenţă artificială”, spune Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental România.

Circa 1.000 de studenți participă la stagii de internship la sediile companiei din România și la alte activități organizate de companie precum programe de practică, concursuri, vizite și prezentări. Mai mult decât atât, studenților în internship li se adaugă alții care sunt susținuți de companie prin burse de studiu și de cercetare sau care urmează cursuri ținute de specialiștii Continental la cele 20 de universități partenere.

În anul universitar 2022-2023, sediile Continental din Timișoara (Anvelope, Automotive și ContiTech) au continuat parteneriatele esențiale cu Universitatea Politehnica și cu Universitatea de Vest, ambele din Timișoara. Prin participarea activă la diferite activități care au avut ca scop formarea  studenților și pentru a crea împreună posibilități de optimizare a curriculei, compania asigură un cadru potrivit de lucru după finalizarea studiilor.

Programe care vizează completarea curriculei universitare a instituțiilor de învățământ superior sunt organizate în direcția de masterat pe temele Artificial Intelligence, Cybersecurity, Machine Learning, Big Data sau Cloud Computing. Odată aprofundate aceste domenii, tinerii au ocazia să lucreze apoi în cadrul companiei pentru a contribui la creșterea industriei automotive și la construirea unui viitor al mobilității durabile.

Pe lângă parteneriatele de durată cu Universitatea Politehnica din Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara, locațiile Continental din capitala Banatului au colaborări fructuoase și cu universități din Arad sau București cu care desfășoară multe proiecte de viitor.

Continental colaborează cu universitățile predând studenților discipline de interes pentru industria auto din România. Iar peste 500 de studenți au participat în ultimul an universitar la stagii de pregătire sau au efectuat practica de vară în cadrul companiei. Locațiile Continental s-au implicat și în susținerea materială și financiară a unor programe propuse de universități și organizații studențești prin care s-au dotat laboratoare sau care au presupus parteneriate în proiecte europene precum și finanțare de programe de cercetare.

În ceea ce privește învățământul preuniversitar, au existat nenumărate vizite ale elevilor și studenților în sediile companiei, organizate în cadrul programului Școala Altfel, cu scopul de a le oferi acestora șansa de a descoperi și a înțelege mai bine ce presupune ceea ce realizează Continental în orașul de pe malurile Begăi. De asemenea, implicarea în susținerea școlii profesionale duale stimulează pregătirea viitorilor tehnicieni care pot contribui la a transforma în realitate planurile de viitor din industrie. Peste 200 de actuali elevi se află, în acest an școlar, sub îndrumarea mentorilor din locațiile din țară ale companiei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

An de an, pe 22 martie este sărbătorită Ziua Mondială a Apei, însă reprezentanții Aquatim au furat startul și au marcat deja această dată, printr-o serie de evenimente educative.
Deși se folosește, în general, pentru tratarea cancerului, radioterapia poate fi utilizată și pentru un spectru heterogen de boli non-maligne.
Pompierii au fost solicitați, în această dimineață, să intervină de urgență pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o mașină.