Concurs online de interpretare instrumentală – ”Cânt cu drag la tot Banatul”!

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează în perioada mai – iunie, un concurs online de interpretare instrumentală.

”Cânt cu drag la tot Banatul” este o competiție care se adresează artiștilor – instrumentiști din domeniul folclorului muzical.

Domeniul cultural  este unul dintre  cele mai  afectate de restricțiile impuse de perioada pandemiei Covid 19. În acest context, intenția concursului este de a promova tinerii  artiști care își dedică talentul și pasiunea promovării folclorul muzical din zona Banatului. Concursul se desfășoară pe mai multe categorii de vârstă: 9-14 ani, 15 – 19 ani și 20 – 25 ani. Repertoriul ales  trebuie să reprezinte zona de proveniență,  iar interpretarea să fie, de preferință, într-un costum popular”, transmit organizatorii.

Secțiunile competiționale sunt: Instrumente de suflat (saxofon, saxofon sopran, taragot, trompetă, clarinet, nai, fluier); Acordeon, armonică sârbească; Vioară. 

Participanții vor completa fișa de înscriere și vor  trimite un video de maximum 3 minute cu interpretarea unei doine și /sau a unui joc până în 1 iunie 2020 la adresa de email: ccajt@ccajt.ro. Fișa de înscriere și regulamentul sunt disponibile  pe site-ul  www.ccajt.ro.

Vor fi acordate 3 premii (I, II, III) pentru cele trei categorii de vârstă (9-14 ani, 15 – 19 ani și 20 – 25 ani).

Câștigătorii Premiului I vor înregistra o piesă într-un studio profesionist alături de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul. 

Câștigătorii Premiului II și III vor avea posibilitatea de a participa într-un spectacol al Școlii de Arte din Timișoara. 

Toți participanții vor primi o diplomă de participare. 

Performanța concurenților va fi apreciată de către un juriu profesionist,  alcătuit din artiști – interpreți, pedagogi valoroși, personalități ale vieții culturale tradiționale.

Evaluarea se va efectua după următoarele criterii: interpretare artistică, tehnicitate, autenticitatea subzonei folclorice reprezentate, aportul personal al interpreților.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

VIDEO: Dominic Fritz, umilit de un puştan, de Ziua Naţională a României! Ce a putut să îi facă adolescentul?

După parada de 1 Decembrie, de la Timişoara, primarul oraşului, Dominic Fritz a vrut să facă o baie de mulţime.

Ziua Națională a României, sărbătorită și la Teatrul Național din Timișoara cu un spectacol premieră!

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara aniversează în această seară Ziua Națională a României, cu un spectacol premieră.

FOTO ŞI VIDEO: Paradă militară, elicoptere și prezentarea tehnicii din dotare, de Ziua Națională a României, la Timișoara

Mii de oameni au venit în această dimineață în centrul Timișoarei să vadă parada militară de 1 Decembrie.

Concert caritabil de Crăciun! Polițiștii locali, studenții Universității de Științele Vieții, elevi dar și artiști locali cântă ”Împreună pentru comunitate!”

Poliția Locală Timișoara împreună cu Departamentul Cultural al Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara organizează Concert Caritabil de Crăciun.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.