Skip to main content

COMUNICAT DE PRESĂ DEMARARE PROIECT – „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Proiectul „ÎNFIINȚAREA UNEI CAPACITĂȚI DE PRODUCȚIE A ENERGIEI ELECTRICE DIN SURSĂ SOLARĂ PENTRU ACOPERIREA CONSUMULUI PROPRIU AL COMUNEI CHECEA” cu codul proiectului nr. 315770, finanțat prin FONDUL PENTRU MODERNIZARE, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie și stocarea energiei, prioritizat de Ministerul Energiei, având contract de finanțare nr. 511/20.12.2024, este demarat de către Unitatea Administrativ Teritorială COMUNA CHECEA și are o valoare totală de 875.127,09 lei (735.923,96 lei valoare fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare de 139.203,13 lei), din care 766.443,79 lei reprezintă finanțare nerambursabilă primită din FONDUL PENTRU MODERNIZARE.

Beneficiar: COMUNA CHECEA

Dată start proiect: 20.12.2024

Dată încheiere proiect: 31.12.2026

Obiectivul proiectului:

Obiectivul general al proiectului este producţia majorată a energiei electrice din surse regenerabile prin instalarea de noi capacități de producere a energiei din surse solare care sa asigure consumul propriu de energie electrica al UAT, contribuind la atingerea obiectivelor asumate de România în cadrul FM, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie și stocarea energiei; Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entități publice.

Scopul proiectului este acela de a genera un impact pozitiv in ceea ce priveste: reducerea emisiilor de carbon în atmosferă generate de sectorul energetic prin înlocuirea unei părţi din cantitatea de combustibili fosili consumaţi în fiecare an – cărbune, gaz natural; o economie mai eficientă din punctul de vedere al utilizării surselor, mai ecologică şi mai competitivă, conducând la dezvoltarea durabilă, care se bazează, printre altele, pe un nivel înalt de protecţie şi pe îmbunătăţirea calităţii mediului; atingerea obiectivelor Uniunii Europene privind producţia de energie din surse regenerabile prevăzute în Directiva (UE) 2018/2001 a Parlamentului European și a Consiliului privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile; atingerea obiectivelor privind ponderea globală de energie din surse regenerabile în
consumul final brut de energie din Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice 2021-2030, aprobat prin H.G. nr. 1.076/2021; creşterea producţiei de energie electrică din surse regenerabile, contribuind la obiectivele Pactului verde european ca strategie de creștere sustenabilă a Europei și de combatere a schimbărilor climatice în concordanță cu angajamentele Uniunii de punere în aplicare a Acordului de la Paris și obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU; creşterea ponderii energiei regenerabile în totalul consumului de energie primară, ca rezultat al investiţiilor de creştere a puterii instalate de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie solară; decongestionarea
Sistemului Energetic Național (SEN) prin utilizarea unei noi capacități de producție a energiei electrice descentralizate.

Prin implementarea acestui proiect, beneficiarul va contribui la atingerea obiectivelor naționale si regionale referitoare la utilizarea surselor de energie regenerabilă și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

PROIECT FINANȚAT PRIN FONDUL PENTRU MODERNIZARE – MINISTERUL ENERGIEI în calitate de autoritate națională de implementare și gestionare a fondurilor alocate României prin Fondul pentru modernizare.

UAT Comuna Checea

Localitatea Checea, str. Principală, nr. 184, județul Timiș

e-mail: primariachecea@yahoo.com

Tel.: 0256360373

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Deși se folosește, în general, pentru tratarea cancerului, radioterapia poate fi utilizată și pentru un spectru heterogen de boli non-maligne.
Pompierii au fost solicitați, în această dimineață, să intervină de urgență pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o mașină.
Misiunea Economică și Comercială a Israelului la București și Ambasada Statului Israel în România, în colaborare cu partenerul strategic Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, organizează un seminar online axat pe tehnologii agricole destinate celor care cultivă legume, fructe și flori în seră, sub genericul „Tehnologii israeliene pentru sere și solarii”.
MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.