Skip to main content

Cod portocaliu de ploi torențiale, în Timiș! Și hidrologii avertizează că e risc crescut de inundații

ANM a emis un cod portocaliu de ploi pentru mai multe județe din vestul țării! Vizat este și Timișul.

Conform meteorologilor, până deseară la ora 21.00, în Banat, jumătatea de vest a Olteniei și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi intensificări ale vântului de 70…80 km/h la rafală, pe alocuri vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35-40 l/mp și izolat peste 50-60 l/mp.

Și hidrologii au emis avertizări, cod galben și portocaliu, pentru mai multe râuri.

Până mâine la 12.00 este un vigoare un cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice din vestul țării: Pogăniş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera sau Dunăre.

Codul galben vizează râurile: Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera sau Cerna.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.