Skip to main content

CJ Timiș alocă încă 4 milioane de lei spitalelor din județ, pentru un computer tomograf și teste de coronavirus!

A fi om!

Consilierii județeni s-au întrunit astăzi, într-o nouă ședință online, pentru alocarea unor sume de bani pentru spitalele din Timiș.

3,35 milioane lei au fost alocate Spitalului Județean pentru achiziționarea în regim de urgență, montarea și punerea în funcțiune a unui Computer Tomograf. Finanțarea aprobată astăzi pentru Spitalul Județean nu este singulară, în luna martie fiind alocată suma de 4,5 milioane lei pentru achiziționarea a 10 paturi de terapie intensivă și a 75 de ventilatoare, necesare în tratarea cazurilor grave de COVID-19.

CITEȘTE ȘI: Tramvaiele, autobuzele și troleibuzele vor circula după programul normal! Au fost ridicate restricțiile

În plus, în contextul generat de noul coronavirus, în cadrul ședinței de astăzi au fost aprobate alte trei alocări, Spitalului Militar din Timișoara, Spitalului Municipal din Lugoj, cât și pentru achiziționarea de servicii hoteliere dedicate personalului medical și auxiliar aflat în prima linie.

Astfel, CJ Timiș a aprobat 200.000 lei pentru operaționalizarea spitalului de campanie instalat în Timișoara, 150.000 pentru cumpărarea de kituri de testare de către unitatea sanitară lugojeană și 120.000 pentru cazarea personalului de la Spitalul Județean. Banii provin din Fondul de Rezervă la dispoziția Consiliului Județean Timiș pe anul 2020.

Răspundem pozitiv solicitărilor venite dinspre spitale. Cele mai mari achiziții făcute acum vor fi de mare folos și după ce vom câștiga lupta cu epidemia. Gândim în perspectivă. Sunt echipamente medicale importante, necesare pacienților aflați în stare critică din cauza diverselor boli, nu doar a noului coronavirus”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

CITEȘTE ȘI: Aproape 250 de oameni infectaţi cu COVID-19 se zbat între viaţă şi moarte, pe secţiile de terapie intensivă

De la începutul epidemiei, Consiliul Județean Timiș a alocat sume importante pentru spitale. Banii au provenit din ajustarea unor cheltuieli, cât și din cadrul finanțărilor prevăzute pe Agenda culturală și cea sportivă, în contextul în care multe dintre acțiunile publice programate nu vor mai avea loc, cel puțin în prima jumătate a acestui an.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Creșterea alarmantă a cazurilor de cancer îi face pe cei de la Asociația Oncohelp Timișoara să extindă capacitatea centrului în care bolnavii primesc  tratamentul de care au nevoie.
În perioada 17 – 21 mai, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș invită firmele timișene să facă parte din delegaţia de afaceri care va vizita IBA 2025 – care va avea loc la Düsseldorf, în perioada 18 – 22 mai.
A vrut să dea o mână de ajutor, dar s-a trezit în plasa unor indivizi cu gânduri necurate. Este pățania unei tinere din Timișoara, care a fost tâlhărită, pe o stradă din oraș.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.