Skip to main content

”Cine uită e complice!” Timișorenii, invitați la Marșul Eroilor, pe traseul Revoluției din 1989!

La 34 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria și Peluza Sud cheama timișorenii să participe la Marșul Eroilor!

Evenimentul care este unul dintre cele mai spectaculoase momente de comemorare a celor care s-au jertfit pentru libertate, ajunge anul acesta la cea de-a 18-a ediție!

Tradiționalul Marș al Eroilor are loc în data de 16 decembrie, cu începere de la ora 18.00, în Piața Maria.

Acest eveniment de amploare are loc în fiecare an pentru a aduce omagiu celor căzuți pentru libertate la Revoluția Română din decembrie 1989 și pentru a încuraja unitatea și respectul între locuitorii Timișoarei. Marșul Eroilor inițiat de Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria nu este doar o simplă parcurgere a unui traseu simbolic. Este un act solemn, plin de semnificație, ce reamintește participanților că fiecare pas înseamnă recunoștință față de cei care au sacrificat totul pentru libertatea noastră”, transmit organizatorii.

Traseul include opriri la locuri încărcate de semnificație, precum Catedrala Mitropolitană, Opera Română, Memorialul Revoluției sau Cimitirul Eroilor.

Sunt așteptați să participe, la fel ca în fiecare an, oameni de toate vârstele.

Adunarea este sâmbătă, 16 decembrie, la ora 18.00, în Piața Maria, loc simbolic în care nemulțumirile timișorenilor au răbufnit. Se pleacă apoi în jurul orei 18.30, preț de aproape 2 ore și jumătate, cu destinație finală Cimitirul Eroilor din Calea Aradului, acolo unde vor fi aprinse lumânări pentru cei care au murit în zilele acelui decembrie.

Recomandăm celor care vor să ni se alăture să ia în calcul condițiile meteo și să aibă îmbrăcăminte călduroasă și încălțăminte confortabilă. Evenimentul este unul potrivit oricărei vârste, fiind un bun prilej de a transmite mai departe copiilor învățăminte despre valorile și spiritul Timișoarei”, mai spun organizatorii.

Seara se încheie apoi alături de trupa timișoreană Imund și de artistul local de hip-hop Dani Tobe, la un concert memorabil dedicat Marșului Eroilor și Revoluției, ce va avea loc cu începere de la ora 21.00, tot sâmbătă, la Nemesis Art Club (Bastion).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.