Skip to main content

Christopher Nolan, marele câștigător al Premiilor Oscar de anul acesta! Iată ce filme l-au consacrat pe faimosul regizor britanic!

Îndrăgitul regizor de origine britanico-americană, s-a făcut cunoscut în lumea cinematografiei datorită poveștilor de tip „blockbusters”, cu o poveste complexă.

Christopher Nolan este considerat unul dintre cei mai mari regizori de film ai secolului XXI, cu milioane de oameni din toată lumea care i-au vizionat operele cinematografice.

Acesta s-a remarcat pentru prima oară în anul, cu pelicula „Following”, apărută în 1998. Filmul a fost nominalizat la câteva categorii în cadrul unor festivaluri de film din Europa şi SUA.

Peste doi ani, thrillerul „Memento” i-a adus regizorului două nominalizări la Premiile Oscar: pentru cel mai bun scenariu şi cel mai bun montaj, dar şi mai multe premii ale Academiei de Science Fiction, Fantezie şi Horror.

După alţi patru ani, filmul „Insomnia” i-a adus primul titlul de „regizorul anului”, în cadrul London Critics Circle Film Awards 2003.

Nu a trecut mult timp până ce a fost nominalizat din nou pentru premiile Oscar, la categoria cele mai bune realizări cinematografice, astfel încât, trei ani mai târziu, Nolan se afla pe buzele tuturor datorită filmului „Batman – Începuturi”.

După alți patru ani a ajuns din nou pe lista scurtă a Oscarurilor, cu thrillerul-SF, „Prestige”, film care i-a adus şi mai multe premii în America, Australia şi Marea Britanie.

Considerat de critici şi public deopotrivă, o capodoperă cinematografică, filmul „Joker”, realizat doi ani mai târziu, a avut 11 nominalizări la Oscar şi a câştigat două premii: pentru cel mai bun actor şi pentru cel mai bun montaj.

Regizat în 2010, filmul „Inception”, apreciat de cinefili, a avut opt nominalizări la Oscar, însă nu i-au adus lui Nolan nicio statuetă.

Doi ani mai târziu, celebrul film „The Dark Knight Rises” i-a adus regizorului premiul Bafta, pentru cele mai bune efecte speciale, dar şi mai multe distincţii şi nominalizări la evenimente de profil.

La trei ani diferență, SF-ul „Interstellar” regizat în 2014, i-a adus nu mai puţin de 5 nominalizări la Oscar, dar şi titlul de cel mai bun regizor acordat de Asociaţia Criticilor de Film din Chicago.

În 2017, Nolan a făcut primul pas în istoria mai realistă cu „Dunkirk”, un film magistral, care aduce în prim plan câmpul de luptă din al Doilea Război Mondial. Pelicula a avut opt nominalizări şi a obţinut trei Premii Oscar: pentru cel mai bun montaj video, cel mai bun montaj de sunet şi cel mai bun mixaj de sunet.

În urmă cu patru ani, celebrul regizor Christopher Nolan i-a adus primul premiu Oscar, pentru filmul de acțiune și SF, „Tenet”, la categoria efecte speciale.

Acum, Nolan este la a doua incursiune în cel de-al Doilea Război Mondial, cu „Oppenheimer”. Filmul abordează un subiect cu care toți ne putem identifica: amenințarea distrugerii iminente prin arme nucleare. În mod surprinzător pentru un film despre bombe atomice, exploziile efective sunt puține. În schimb, Nolan s-a concentrat pe îmbinarea linilor temporale care acoperă cariera științifică a lui J. Robert Oppenheimer, loialitățile și antipatiile sale politice și personale, intervențiile pe coridoarele puterii și încercările sale de a se apăra de o ambuscadă politică.

Toate acestea, dar și interpretarea magistrală al lui Murphy Cillian, i-au adus 13 nominalizări la premiile Oscar de anul acesta şi şapte trofee.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.