CCIAT vrea să aducă investitori din Austria, în Timiş!

| Sursa de Vest | | Lasă un comentariu

Judeţul Timiş şi-a întărit relaţiile de colaborare cu Austria!

Ambasadorul Austriei la Bucureşti s-a întâlnit astăzi, la Timişoara, cu reprezentanţii Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş. Cele două părţi au discutat despre posibilităţile de întărire a relaţiilor economice, dar şi culturale, în contextul în care Timişoara a fost desemnată capitală culturală europeană în 2021.

Reprezentanţii CCIAT vor să întărească relaţiile de colaborare dintre judeţul Timiş şi Austria. Aceştia vor să atragă în judeţ mai multe firme cu capital austriac dispuse să investească, sau firme care să colaboreze cu cele de aici. La nivelul judeţului Timiş, în topul investitorilor străini, Austria ocupă locul trei ca număr de companii şi locul şase ca valoare a capitalului social străin. Totodată şi relaţiile culturale între cele două părţi vor fi întărite.

„Ambasada Austriei are o colaborare foarte bună cu Timişoara, cu judeţul Timiş. În domeniul cultural avem Biblioteca Austriei, care funcţionează la Universitatea de Vest, în domeniul economic avem o calborare foarte bună prin intermediul biroului nostru comercial al Ambasadei din Bucureşti. Avem interes mare să intensificăm colaborarea, judeţul Timiş este foarte aproape de Austria, există un potenţial foarte mare în intensificarea turismului, având în vedere alegerea Timişoarei ca şi capitală culturală în 2021. Am discutat aici, la Camera de Comerţ alte posibilităţi de colaborare în regiune, între firme austriece şi firme româneşti, iar Ambasada Austriei va sprijini organizarea unei delegaţii a firmelor timişene, în Austria. Esită un protocol de colaborare între judeţul Timiş şi un land sin Austria, care este o bază foarte bună pentru intensificarea colaborării între cele două regiuni”, spune Gerhard Reiweger, ambsadorul Austriei la Bucureşti.

„Am prezentat economia judeţului, am prezentat Camera de Comerţ, am făcut propuneri pentru anul 2017, propuneri de colaborare. Domnul ambasador ne-a asigurat că vom avea relaţii foarte strânse cu ataşatul comercial al Ambasadei, prin care vom ajunge la Camera Economică Federală a Austriei. Am discutat despre ceea ce a fost în perioada trecută, evenimentele pe care le-am organizat cu firme din Austria, după această întâlnire avem convingerea că după această întâlnire colaborarea va fi mult mai bună decât înainte. Domnul ambasador a avut tendinţa de a accentua partea culturală şi partea socială, dar l-a interesat şi partea economică şi mediul de afaceri din judeţul nostru. A înţeles necesitatea unui parteneriat de afaceri, necesitatea unui parteneriat între noi, Ambasadă şi Camerele de Comerţ din Austria”, spune Florica Chiriţă, directorul CCIAT.

În schimb, investiţiile româneşti în Austria sunt mai mult decât modeste. Conform datelor Băncii Naţionale a Austriei sunt înregistrate circa 169 de firme cu participare românească la capital, cu un total investit de aproximativ 12 milioane de euro. Domeniile de activitate rezumându-se la: comerţ, turism, consultanţă (IT, transport, imobiliare, construcţii).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.