CCIAT a încheiat cu succes anul 2017! Florica Chiriță vorbește despre realizări și planurile de viitor ale Camerei
Anul 2017 a fost unul de excepţie pentru Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş!
Seminarii, expoziţii, misiuni economice, cursuri de formare profesională, vizite ale diplomaţilor! Toate acestea au fost organizate de CCIA Timiş pentru a veni în sprijinul firmelor din judeţ şi nu numai. Însă mai multe detalii despre toate acestea aflăm de la directorul CCIA Timiş, Florica Chiriţă.
CITEŞTE ŞI: Mesajul prefectului de Timiş, Eva Andreaş, la începutul anului 2018!
Cum a fost anul 2017 pentru Camera de Comerț din Timiș?
Anul 2017 a fost un an cu o activitate de excepție, un an cu multe evenimente în premieră în sistemul cameral, cinci la număr, un an care a adus 8 seminarii, 14 expoziții, 15 misiuni economice, o activitate bogată la arhiva electronică pentru garanții imobiliare – peste 50 de mii de înscrieri. Performant a fost și numărul de certificate de origine, care au fost peste 3.000 la număr, de asemenea am avut o activitate foarte bogată la arbitrajul comercial, iar Centrul Regional de Afaceri a fost gazda multor evenimente pe care nu le-am organizat doar noi, am fost coorganizatori, sau au fost organizate de alte firme sau instituții. Un an bogat, cu care putem sa ne mândrim și care, mai ales spre final, a avut doua gale sub semnul premierelor. Topul Firmelor a fost un eveniment de mare anvergură, la care au participat peste 850 de persoane.
Ce proiecte aveți pentru anul 2018?
Pentru 2018 se concretizează toate programele pe care le-am gândit și lucrat împreună cu ambasadorii din cele 13 țări care au vizitat Camera de Comerț anul acesta. Așa cum am spus după fiecare vizită a rezultat o agendă de lucru, un program foarte bogat, cu întâlniri de afaceri și parteneriate de afaceri, cu vizitare de expoziții, cu organizarea zilei țării respective la Centrul de Afaceri. Putem spune că anul 2018 o să ne aducă seminarii, o să ne aducă misiuni economice, 28 la număr, târguri și expoziții, 15 la număr. Sigur că așteptări de la toate departamentele noastre, de la departamentul de proiecte unde intrăm în implementarea a doua proiecte, suntem în evaluarea altor două proiecte, iar spre finele anului o să avem undeva la patru proiecte în implementare. Proiectele sunt transfrontaliere, două sunt pe România-Ungaria, iar două pe POR.
Ați avut și foarte multe întâlniri cu Corpul Diplomatic, cum colaborați?
Colaborăm foarte bine, pentru că de la începutul întâlnirii știm foarte clar ce urmează să facem, nu avem doar parte de protocol. Ne întâlnim să stabilim o agendă de lucru și atunci plănuim să facem ceva în următoarele luni sau în următorul an și lucrurile se întâmplă. Absolut cu toți ambasadorii care au fost anul acesta la noi am gândit evenimente, care o parte din ele s-au și întâmplat, iar altele urmează să le organizăm.
Dacă ar fi să alegeţi un proiect care vă este mai drag din cele derulate de Camera de Comerț care ar fi acela?
Dacă ne referim la fonduri europene un proiect de suflet este ClimateKik, un proiect în parteneriat public-privat. Noi suntem singurul partener din România. Proiectul este de patru ani în derulare și cu siguranță va mai dura cinci sau zece ani. Acesta ar fi proiectul cel mai de suflet, iar pentru celelalte nu pot să aleg unul, toate îmi sunt dragi, toate sunt ogranizate cu mult efort și după cum știți la una din expoziții am avut 10.000 de vizitatori, niciodată nu s-a întâmplat acest lucru și atunci sigur că sunt mândră de tot ce s-a întâmplat.
Camera de Comerț din Timiș este cea mai bine cotată la nivel naționa, rămâneți și în 2018 la fel?
Așa este! Sperăm și îmi doresc să rămânem pe aceeași poziție. O să facem toate eforturile posibil să rămânem tot acolo în fruntea camerelor județene și sunt mândră că fac parte din această Cameră.
Lasă un răspuns