Skip to main content

CCIA Timiș lansează noi cursuri gratuite de profesionalizare a angajaților!

A fi om!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș lansează un nou program de formare profesională  a angajaților din zona de vest a țării, cu tema: „Expert egalitate de șanse”.

Programul de formare profesională se derulează în cadrul Proiectului „FlexCop_Flexibilitate în dobândirea de competențe și cunoștințe pentru acces la noi oportunități profesionale!” – COD SMIS 302244, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European+, Programul Educație și Ocupare 2021 – 2027 – “Ține pasul”, proiect ce sprijină formarea și dezvoltarea profesională a angajaților în contextul cerințelor actuale și viitoare ale pieței muncii.

Cursul se derulează în perioada februarie – martie 2025, iar participarea este gratuită!

Cursul se adresează angajaților cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau cu timp parțial), inclusiv persoane care ocupă poziții de management, ce provin din întreprinderi publice și private, cu domiciliul/reședința în județele regiunii Vest (Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș – Severin).

Persoanele ce ocupă poziții de management și au calitatea de administrator/reprezentant legal într-o întreprindere publică sau privată nu sunt eligibile.

Proiectul se adresează tuturor categoriilor de persoane, ce pot participa în mod egal la activitățile proiectului, eliminându-se orice bariere care limitează egalitatea de șanse.

În urma cursului, participanții vor dobândi următoarele competențe: planificarea activităților de prevenire și intervenție rapidă în vederea respectării principiului egalității de șanse, gen, precum și a prevenirii și combaterii violenței domestice și a traficului de persoane; Managementul cazurilor de nerespectare a principiului egalității de șanse și gestionarea resurselor; Comunicarea și relaționarea interpersonală, intra și interinstituțională; Evaluarea și optimizarea activităților personale; Managementul diversității și a cazului de nerespectare a principiului egalității de șanse gen, precum și a prevenirii și combaterii violenței domestice și a traficului de persoane; Gestionarea resurselor; Evaluarea activității; Dezvoltarea profesională.

Aceste competențe permit absolvenților să activeze ca specialiști în promovarea unei societăți echitabile, să contribuie la crearea unui mediu profesional și social incluziv și să ajute organizațiile să adopte politici corecte și legale.

Programul de formare are o durată de 50 de ore, din care 30 de ore partea teoretică și 20 de ore partea practică. Programul cursurilor teoretice și a activității practice este hibrid (fizic și online) și adaptat în funcție de nevoile cursanților.

Certificare obținută:  În urma absolvirii examenului final, cursanții vor intra în posesia certificatelor de participare și a suplimentelor descriptive care atestă competențe dobândite în urma cursului.

 Înscrierea se face on line, AICI, sau prin e-mail la adresa: ccoroian@cciat.ro.

Informații suplimentare se pot obține la telefon 0256 490 771 sau pe e-mail: ccoroian@cciat.ro, persoana de contact Cristina COROIAN, promoter.    

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş organizează noi programe de formare profesională adaptate nevoilor instituționale și individuale!
Creșterea alarmantă a cazurilor de cancer îi face pe cei de la Asociația Oncohelp Timișoara să extindă capacitatea centrului în care bolnavii primesc  tratamentul de care au nevoie.
În perioada 17 – 21 mai, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș invită firmele timișene să facă parte din delegaţia de afaceri care va vizita IBA 2025 – care va avea loc la Düsseldorf, în perioada 18 – 22 mai.
A vrut să dea o mână de ajutor, dar s-a trezit în plasa unor indivizi cu gânduri necurate. Este pățania unei tinere din Timișoara, care a fost tâlhărită, pe o stradă din oraș.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.