Skip to main content

Caz uluitor post-pandemie! Cadavrul unei profesoare a fost deshumat, pentru că familia vrea să afle dacă decesul a fost cauzat de COVID-19

La trei ani de la decesul pus de medici pe seama infectării cu coronavirus, cadavrul unei femei a fost astăzi dezgopat.

Este vorba despre o fostă profesoară de matematică din Arad, Ileana Sîrbu, care a murit pe data de 16 decembrie 2020 în spital, unde a fost internată pentru o afecţiune uşoară, spune familia.

La scurt timp, medicii au anunţat rudele că femeia, în vâstă de 75 de ani, are coronavirus, iar starea ei s-a agravat, fiind necesară intubarea.

Ulterior, Ileana Sîrbu a încetat din viaţă şi a fost înmormântată într-un sicriu sigilat, conform protocolului din pandemie.

Familia a privit cu scepticistm diagnosticul, încă de la început în contextul în care, documentele medicale nu arată că ar fi avut simptomele provocate de infecţia cu COVID.

Nu avea febră, avea o saturaţie de oxigen de 92%, puls şi tensiune bune şi un nivel normal al leucocitelor.

Rudele cred că testul de COVID a fost fie eronat fie falsificat, iar Ileana Sîrbu a primit un tratament medical necorespunzător, motiv pentru care a cerut deshumarea.

Timp de aproape trei ani, procurorii au respins solicitarea, dar familia nu a renunţat şi, în cele din urmă a primit acordul pentru dezhumare.

Astăzi, după ce sicriul a fost dezgropat, iar medicii au prelevat probe biologice, rudele au organizat o slujbă de înmormântare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.