Skip to main content

Caz uluitor post-pandemie! Cadavrul unei profesoare a fost deshumat, pentru că familia vrea să afle dacă decesul a fost cauzat de COVID-19

La trei ani de la decesul pus de medici pe seama infectării cu coronavirus, cadavrul unei femei a fost astăzi dezgopat.

Este vorba despre o fostă profesoară de matematică din Arad, Ileana Sîrbu, care a murit pe data de 16 decembrie 2020 în spital, unde a fost internată pentru o afecţiune uşoară, spune familia.

La scurt timp, medicii au anunţat rudele că femeia, în vâstă de 75 de ani, are coronavirus, iar starea ei s-a agravat, fiind necesară intubarea.

Ulterior, Ileana Sîrbu a încetat din viaţă şi a fost înmormântată într-un sicriu sigilat, conform protocolului din pandemie.

Familia a privit cu scepticistm diagnosticul, încă de la început în contextul în care, documentele medicale nu arată că ar fi avut simptomele provocate de infecţia cu COVID.

Nu avea febră, avea o saturaţie de oxigen de 92%, puls şi tensiune bune şi un nivel normal al leucocitelor.

Rudele cred că testul de COVID a fost fie eronat fie falsificat, iar Ileana Sîrbu a primit un tratament medical necorespunzător, motiv pentru care a cerut deshumarea.

Timp de aproape trei ani, procurorii au respins solicitarea, dar familia nu a renunţat şi, în cele din urmă a primit acordul pentru dezhumare.

Astăzi, după ce sicriul a fost dezgropat, iar medicii au prelevat probe biologice, rudele au organizat o slujbă de înmormântare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.