Câți bani au găsit polițiștii la angajații CFR peste care au descins ieri?

Sume importante de bani, dar și mai multe carduri de stocare a informațiilor.

Asta au ridicat, ieri, polițiștii de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT de la angajații CFR ce au vândut vagoanele de oțel la preț de nimic.

Practic, în urma celor 63 de percheziții efectuate în toată țara, inclusiv la Timișoara, oamenii legii au confiscat 73.900 de lei, 15.800 de euro, 21.600 de dolari, documente, sisteme informatice și carduri de stocare.

În total, 21 de persoane, angajați și șefi ai CFR Marfă, au fost reținute pentru 24 de ore.

Vă reamintim că ieri mascații au descins pentru destructurarea unei grupări infracționale care ar fi subevaluat și vândut, în anul 2016, 2.450 de vagoane de oțel ale CFR destinate casării unei firme de colectare a deșeurilor feroase din Călărași. Prețul de achiziție a fost de 120 de euro per tona de fier vechi, în condițiile în care prețul mediu practicat pentru “deșeu fier vechi greu” era de 175,88 euro per tonă, iar pentru “deșeu fier vechi special” (oțel) era de 218,90 euro/tonă.

Astfel, cei în cauză ar fi realizat practic o subevaluare a bunurilor cu 82,42% în cazul “deșeurilor fier vechi special” (oțel) și cu 46,56% în cazul “deșeurilor fier vechi greu”.
Prejudiciul cauzat societății de transport prin activitatea infracțională este de peste 6 milioane de euro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Galerie foto: S-au aprins luminile, în Parcul Botanic din Timişoara!

Peste de corpuri de iluminat au fost pornite în această seară, în Parcul Botanic din Timişoara, pentru prima dată în istoria sa.

Sentinţă definitivă! USR-ista Aida Szilagyi este în ilegalitate! Fritz trebuie să dispună demolarea blocului construit de aceasta

Judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara au dat astăzi, veridictul final, în dosarul în care consiliera locală Aida Szilagyi este acuzată de vecini, că a ridicat ilegal, un bloc de locuinţe.

Pregătirile pentru deschiderea Parcului Crăciunului, în linie dreaptă!

Zeci de mii de luminițe, obiecte supradimensionate, brăduți zburători și butaforii 3D încep să prindă viață la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

„Monstruoasa coaliţie PSD-USR se extinde!” Nica vorbeşte despre o căsătorie între partide de acelaşi sex

Lupta electorală devine tot mai aprigă în localităţile conduse de primari interimari, cum este şi cazul comunei Giroc.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.